Azt írják, hogy a fosszíliákból és a ma élő állatokból lehet következtetni arra, milyen ízük lehetett ezeknek az élőlényeknek.
És nem, nem olyan, mint a csirkének.
Ez persze fajtól is függ. Egy állat húsának íze elsősorban az életmódján és a fejlődéstörténetén múlik.Vegyük például a T-rexet! Egy nagy állat izomállományát jellemzően vörös hús alkotja, ami az oxigén tárolására való myoglobin nevű fehérjében gazdag. Ezt jól tudja hasznosítani akkor, amikor a prédáját üldözi, vagy épp ő maga menekül a ragadozók elől. Ezzel szemben a gyorsan mozgó, kisebb méretű állatok, amelyek ugrálással vagy repüléssel közlekednek többnyire fehér húsból állnak.
Végül pedig ne felejtsük el, hogy a dinoszauruszok lényegében furcsa madarak. A feltételezések szerint a T-rex még dús tollazattal is rendelkezett. Szóval a BBC állítása szerint ezeknek a közel 8 tonnás ragadozóknak olyan ízük lehetett, mint a struccnak.
Azt azért hozzáteszik, hogy még a gondolatkísérlet keretei között sem valószínű, hogy T-rex húst ennénk, sokkal elképzelhetőbb, hogy olyan dinók kerülnének az asztalunkra, amiket kevésbé macerás tartani. Ebből a szempontból a legjobb választás a gigantikus titanoszaurusz lenne, mivel gyorsan nő és füvet eszik. Az ízük valószínűleg a marhahúsra hasonlítana.