2020. június 3. // Klotild névnap

Megnyitott a helyi termelők seregszemléje

2017. november 11. 4:00
Negyedik alkalommal rendezik meg a Bakony Expót a Veszprém Arénában a hétvégén.

A térség termelőinek seregszemléjére minden eddiginél több kiállító jelentkezett, számuk a százötvenet is meghaladja. Az expo azonban nemcsak találkozási lehetőséget biztosít a helyi termékek fogyasztói és előállítói számára, hanem kulturális programjaival a résztvevők szórakozását is biztosítja - hívta fel a figyelmet Ovádi Péter önkormányzati képviselő a háromnapos rendezvény pénteki megnyitóján.

Ovádi PéterOvádi Péter

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tisztújításáról számolt be, amelyen minden eddiginél nagyobb létszámban képviseltették magukat a kamarai tagok, és ahol ismét bizalmat szavaztak a kamara eddigi vezetésének. Jakab elmondta azt is, hogy az Agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság pályázattal támogatja a helyi termelői piacok népszerűsítését.

Jakab IstvánJakab István

A Bakony Expo színvonalát méltatta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is, aki szerint rangot jelent részt venni a rendezvényen. Rámutatott, hogy mint minden évben, ezúttal is kiemelt szerepet kap egy a térségre jellemző élelmiszer, ezúttal a burgonya.

Nardai Anita pékmester és Porga Gyula polgármesterNardai Anita pékmester és Porga Gyula polgármester

A megnyitón díjakat is átvehettek a legjobbnak ítélt kiállítók. Élelmiszer kategóriában Nardai Anita (Falatnyi Pékség), ital kategóriában Polgár Károly (Polgár Kertészet), kézműves kategóriában Csizmadia Anita (Anika szappan), innováció kategóriában pedig Nagy Anett (Nanett) kapott elismerést, a közönségdíjat a Verga Zrt-nek szavazták meg.

A Bakony Expo szombaton is vasárnap is látogatható a Veszprém Arénában, a hétvége részletes programjait itt találja.

Bakony Expo immár negyedik alkalommal - vehir.hu

November 10-12. között várja látogatóit ismét a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására. A három napos rendezvénynek idén is a Veszprém Aréna ad otthont.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga.
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Paradicsomot és uborkát termeszteni a kiskertben, kovászt érlelni és élvezni a vidék békéjét, egyszerűbben, de biztonságban élni. A karantén időszak és a kifosztott üzletek zűrzavarában többekben felmerült, milyen lenne egy kicsit visszatérni az öngondoskodó falusi életmódhoz. De vajon tényleg tudjuk, mit jelent a gyakorlatban az önfenntartó életmód?
Jövőre 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Jövőre 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta a 2021-es költségvetés tervezetét.
Mi lesz a nyári diákmunkákkal?
Mi lesz a nyári diákmunkákkal?
Hogyan hatott a koronavírus-járvány a diákmunka piacára, vajon találnak-e munkát a diákok nyáron és ha igen, hol? Gazsi Attilát, a Meló-Diák Hálózat észak-dunántúli vezetőjét kérdeztük az aktuális helyzetről.
Újabb veszprémi cég kapott százmilliós fejlesztési támogatást az államtól
Újabb veszprémi cég kapott százmilliós fejlesztési támogatást az államtól
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján, ahol a veszprémi Balaton Bútor is a támogatottak között volt.
2020. június 3. // Klotild névnap