Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
29°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
29°C

Tollhullató vászon, festett madár a kalitkában

2009. május 21. 12:14
Deli Anett több évre nyúlt "tanulmányi kirándulása" után Angolkert című tárlatával tért vissza Budapestről szülővárosába.

A 28 éves veszprémi lány a hétköznapi tárgyak és a hagyományos festészet meglepő kombinálásával reagál a jelenre és a térre, így minden kiállítás egyedi a maga nemében.

- Már a diplomamunkámnál is szerepeltek az olajvászon képek mellett kis kiegészítők, apró tárgyak, aztán egyre-egyre jobban bekúsztak a festményeim közé ezek a kellékek - meséli Anett. - Volt olyan kiállításom is, ahol csak kellékekkel, ruhadarabokkal szerepeltem, de olyan is, ahol az olajvásznat ötvöztem a kiállítótérrel. Szeretem, ha extrémebb térben állíthatok ki, és ennek hangulatát idézhetem meg a munkáimban. Tehát ilyen értelemben helyspecifikus tárlatokat rendezek.

- Soha nem ugyanolyanok: más-más összefüggésekben, kontextusban jelennek meg a képeim és tárgyaim. Így mindig megújulnak, ahogyan én magam. Most biztosan szükségem van erre, és jól érzem magam így - mondja mosolyogva. - Jó, hogy Budapestről hazahívtak kiállítani. Meleg érzés, olyan "sweet home", édes otthon, ami talán a kiállításon is érezhető. Innen indultam, itt vannak a gyökereim. Többször jártam a Dubniczay-palotában is régebben, voltak elképzeléseim, de új inspirációt is adott a hely.

A kiállítás június 5-ig tekinthető meg a Várgalériában, a Dubniczay-palota földszintjén.

Galéria
Tollhullató vászon, festett madár a kalitkában
vehir.hu
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. ma 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. tegnap 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. tegnap 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.