Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bravó, BKC! Ötödik lett a tóparti kézicsapat! / Balatonfüredi KC–Tatabánya Carbonex KC 34:30 (16:14)

2009. június 1. 10:51 // Forrás: dr. Király G. István - balatonikc.hu
Második élvonalbeli idényében az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Balatonfüred, miután négy góllal legyőzte a vendég Tatabányát.

A Budapest Bank Liga rájátszás utolsó mérkőzése igazi finálé volt, hiszen az ötödik hely sorsa dőlt el Balatonfüreden. A hazaiak kövesdi kisiklása következtében a tatabányaiaknak még volt esélyük az ötödik hely megszerzésére. Ehhez négy góllal kellett volna legyőzniük a hazaiakat. Igaz fordítva ez azt jelentette, hogy a füredieknek egy háromgólos vereség is meghozhatta volna a történelmi sikert. Füreden a szezon kezdetén nem lett volna olyan drukker, aki ne egyezett volna ki látatlanban egy hatodik hellyel. Azonban az alapszakasz biztos ötödik helyezése, a rájátszás villámrajtja után megkeseredtek volna a füredi szájak egy utolsó pillanatban elért hatodik helyezéstől. Így aztán volt drukk a nézőtéren, talán csak a füredi játékosok készültek elszánt nyugalommal. Ők tudták, hogy nem engedik, nem engedhetik ki a kezükből ezt az ötödik helyet. Nem egy háromgólos vereségre készültek, hanem meg szerették volna adni a módját az ötödik hely méltó megünneplésének.

Ennek megfelelően rontottak a Tatabányának és talán a kezdeti nagy akarás miatti sietség kapkodásait leszámítva az egész találkozón uralni tudták a játékot. A huszadik percet követően ez már az eredményen is meglátszott. Ha nem kerülnek az első félidő végén kettős emberhátrányba, akkor nem kétgólos előnnyel mennek pihenőre.

A második játékrészt a Tatabánya kezdte és ötven másodpercig még kettős emberelőnyben. Szöllősi gyorsan egy gólra csökkentette a hazai előnyt, de aztán kihúzták a hazaiak újabb kapott gól nélkül a kettős, majd a sima emberhátrányuk hátralévő idejét. Aztán újra beindultak. Tombor, Frey és Pásztor tarthatatlan volt. A félidő közepéig a kaput jól érző Serfel jóvoltából még két gólokon tudta tartani a távolságot a Tatabánya, de minden elsietett lövésüket góllal büntették a villámgyors füredi szélsők. Salamon kiválóan osztogatott, majd maga is lőtt két szép gólt. Ezen fellelkesülve az eddig szintén az előkészítésben jeleskedő Bakos is villant kétszer és már öttel mentek a hazaiak. Az utolsó percek már igazi örömjátékot hoztak. A hazaiak már hattal is mentek, amikor Horváth R. kiállítását kihasználva Szögi két találatával elviselhető mértékűre csökkentették a vereségüket a vendégek .

A Balatonfüred feltette a koronát egész évi teljesítményére, és magabiztos győzelemmel biztosította be az ötödik helyét. Második NB I-es szezonjukat követően a rájátszásban is sikerült megőrizni az alapszakaszban kivívott előkelő helyezését a tizenhárom ezres lélekszámú patinás balatoni fürdőváros csapatának. Amilyen szépen fejlődik és gyarapodik Balatonfüred az új évezredben, olyan szép sikert könyvelhették el kézilabdázói is ebben a szezonban.

Budapest Bank férfi kézilabda liga, rájátszás az 5-8. helyért:
Balatonfüred - Tatabánya Carbonex 34:30 (16:14)
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli
Balatonfüred: Szatmári - TOMBOR 11 (4), Bakos D. 2, KOVÁCS GY. 4, SALAMON 2, Kis Á. 1, PÁSZTOR 6. Cs: Szabó I. (kapus),Horváth R.,FREY J. 8. Edző: Velky Mihály
Tatabánya: Szente - Munkácsi 1, Szögi 4, Szavics 2, Dénes, Halász M. 1 (1),LELE Á. 9 (4). Cs: Czérna (kapus), Szöllősi 2, Hódi, SERFEL 5, Kanyó Á. 1, FERENCZI 5, Visy. Edző: Debre Viktor, Marosi László
Az eredmény alakulása. 6. p.: 3:2. 12. p.: 5:7. 23. p.: 14:11. 28. p.: 16:12. 31. p.: 16:15. 41. p.: 22:19. 45. p.: 24:21. 52. p.: 29:24. 58. p.: 34:28
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/5

Edzői nyilatkozatok

Velky Mihály: - Az első félidő hajrájától kézben tartottuk a mérkőzést, s rendkívül boldogok vagyunk, hogy győzelmünkkel Balatonfüred eddigi történetének legjobb első osztályú helyezését értük el.
Debre Viktor: - Igazi közönségszórakoztató találkozón az érettebben játszó Füred megérdemelten győzött, s lett ötödik helyezett.
 

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.