2021. március 8.
//
Zoltán névnap

Bravó, BKC! Ötödik lett a tóparti kézicsapat! / Balatonfüredi KC–Tatabánya Carbonex KC 34:30 (16:14)

2009. június 1. 9:51
dr. Király G. István - balatonikc.hu
Második élvonalbeli idényében az előkelő ötödik helyet szerezte meg a Balatonfüred, miután négy góllal legyőzte a vendég Tatabányát.

A Budapest Bank Liga rájátszás utolsó mérkőzése igazi finálé volt, hiszen az ötödik hely sorsa dőlt el Balatonfüreden. A hazaiak kövesdi kisiklása következtében a tatabányaiaknak még volt esélyük az ötödik hely megszerzésére. Ehhez négy góllal kellett volna legyőzniük a hazaiakat. Igaz fordítva ez azt jelentette, hogy a füredieknek egy háromgólos vereség is meghozhatta volna a történelmi sikert. Füreden a szezon kezdetén nem lett volna olyan drukker, aki ne egyezett volna ki látatlanban egy hatodik hellyel. Azonban az alapszakasz biztos ötödik helyezése, a rájátszás villámrajtja után megkeseredtek volna a füredi szájak egy utolsó pillanatban elért hatodik helyezéstől. Így aztán volt drukk a nézőtéren, talán csak a füredi játékosok készültek elszánt nyugalommal. Ők tudták, hogy nem engedik, nem engedhetik ki a kezükből ezt az ötödik helyet. Nem egy háromgólos vereségre készültek, hanem meg szerették volna adni a módját az ötödik hely méltó megünneplésének.

Ennek megfelelően rontottak a Tatabányának és talán a kezdeti nagy akarás miatti sietség kapkodásait leszámítva az egész találkozón uralni tudták a játékot. A huszadik percet követően ez már az eredményen is meglátszott. Ha nem kerülnek az első félidő végén kettős emberhátrányba, akkor nem kétgólos előnnyel mennek pihenőre.

A második játékrészt a Tatabánya kezdte és ötven másodpercig még kettős emberelőnyben. Szöllősi gyorsan egy gólra csökkentette a hazai előnyt, de aztán kihúzták a hazaiak újabb kapott gól nélkül a kettős, majd a sima emberhátrányuk hátralévő idejét. Aztán újra beindultak. Tombor, Frey és Pásztor tarthatatlan volt. A félidő közepéig a kaput jól érző Serfel jóvoltából még két gólokon tudta tartani a távolságot a Tatabánya, de minden elsietett lövésüket góllal büntették a villámgyors füredi szélsők. Salamon kiválóan osztogatott, majd maga is lőtt két szép gólt. Ezen fellelkesülve az eddig szintén az előkészítésben jeleskedő Bakos is villant kétszer és már öttel mentek a hazaiak. Az utolsó percek már igazi örömjátékot hoztak. A hazaiak már hattal is mentek, amikor Horváth R. kiállítását kihasználva Szögi két találatával elviselhető mértékűre csökkentették a vereségüket a vendégek .

A Balatonfüred feltette a koronát egész évi teljesítményére, és magabiztos győzelemmel biztosította be az ötödik helyét. Második NB I-es szezonjukat követően a rájátszásban is sikerült megőrizni az alapszakaszban kivívott előkelő helyezését a tizenhárom ezres lélekszámú patinás balatoni fürdőváros csapatának. Amilyen szépen fejlődik és gyarapodik Balatonfüred az új évezredben, olyan szép sikert könyvelhették el kézilabdázói is ebben a szezonban.

Budapest Bank férfi kézilabda liga, rájátszás az 5-8. helyért:
Balatonfüred - Tatabánya Carbonex 34:30 (16:14)
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli
Balatonfüred: Szatmári - TOMBOR 11 (4), Bakos D. 2, KOVÁCS GY. 4, SALAMON 2, Kis Á. 1, PÁSZTOR 6. Cs: Szabó I. (kapus),Horváth R.,FREY J. 8. Edző: Velky Mihály
Tatabánya: Szente - Munkácsi 1, Szögi 4, Szavics 2, Dénes, Halász M. 1 (1),LELE Á. 9 (4). Cs: Czérna (kapus), Szöllősi 2, Hódi, SERFEL 5, Kanyó Á. 1, FERENCZI 5, Visy. Edző: Debre Viktor, Marosi László
Az eredmény alakulása. 6. p.: 3:2. 12. p.: 5:7. 23. p.: 14:11. 28. p.: 16:12. 31. p.: 16:15. 41. p.: 22:19. 45. p.: 24:21. 52. p.: 29:24. 58. p.: 34:28
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/5

Edzői nyilatkozatok

Velky Mihály: - Az első félidő hajrájától kézben tartottuk a mérkőzést, s rendkívül boldogok vagyunk, hogy győzelmünkkel Balatonfüred eddigi történetének legjobb első osztályú helyezését értük el.
Debre Viktor: - Igazi közönségszórakoztató találkozón az érettebben játszó Füred megérdemelten győzött, s lett ötödik helyezett.
 

Zatkalik Dávid

További cikkek

Cvijic szerint egy gól dönthet a magyar-szerb meccsen
Cvijic szerint egy gól dönthet a magyar-szerb meccsen
Dragana Cvijic, a szerb női kézilabda-válogatott beállója szerint egy gól dönthet a március 20-i magyar-szerb mérkőzésen, amelyet a győri olimpiai selejtezőtorna rangadójának tart.
Titkos vágyunk, hogy feljussunk az élvonalba – Lukács Péter
Titkos vágyunk, hogy feljussunk az élvonalba – Lukács Péter
Megszerezte az első góljait a Telekom Veszprém felnőttcsapatában Lukács Péter. A 18 éves, elsősorban a BFKA Veszprém U22-es gárdáját erősítő irányítót az első bakonyi évadjáról beszélt az utanpotlassport.hu-nak.
Gól nélküli hazai döntetlen
Gól nélküli hazai döntetlen
A Practical VLS 0-0-s egált játszott a vendég Ménfőcsanak alakulatával vasárnap a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 23. fordulójában.
Emlékgyűjtögető, avagy az emlékkönyvek divatvilága
Emlékgyűjtögető, avagy az emlékkönyvek divatvilága
Szamárfülekbe fogalmazott titkok, színes rajzolmányok, személyes üzenetek. Ismerős? De hol állnak most az emlékkönyvek a digitális világ virágzásának idején?
Süle Zsolt ott van A Dal döntőjében
Süle Zsolt ott van A Dal döntőjében
Kialakult A Dal 2021 március 13-i döntőjének mezőnye, miután a szombati második elődöntőből Süle Zsolt a Befúj című dallal, a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos a Maradokkal, Radics Gigi az Egy vagy velem című számmal, valamint Andelic Jonathan az Áldommal bejutott a fináléba. A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója különdíjat Kardos-Horváth János vehette át.