Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Könyvek a köbön

2018. március 3. 13:27
Alexander Gembik ukrán művész „Könyvek a szivárványban” és Tóth Gyöngyi „Könyvek – Varázslat kívül és belül” című, papír dekorációkból álló kiállítása nyílt meg március 2-án az EMK megújult Március 15. úti fiókkönyvtárában.

Alexander Gembik nemzetközileg is elismert grafikus, illusztrátor, festőművész sokoldalú munkásságát Hartyányi Jaroszlava, az Országgyűlés Ukrán Nemzetiségi szószolója méltatta. Beszédében elmondta, hogy a folyton megújuló, az önkifejezés újabb formáit és technikáit kereső festő sikerének egyik titka az, hogy meg tudta őrizni lelkének gyermeki, tiszta és játékos részét. A kiállításon Alexander Gembik egyedi hangulatú gyerekkönyv illusztrációi mellett tájképei is láthatóak.

Tóth Gyöngyi kreatív papírdekorációi a megújulás jegyében születtek. A régi, kidobásra ítélt könyvek lapjaiból a fantázia segítségével számtalan forma bontakozhat ki, és válhat a lakás különleges díszévé. A papírdekor kiállítást Németh Szilvia veszprémi írónő nyitotta meg, aki versében és beszédében is felhívta a figyelmet arra, mennyire fontos, hogy a lélekben rejlő alkotó erőket felszínre tudjuk hozni.

A kettős kiállításmegnyitó színes hangulatát tovább fokozták a Dohányi Ernő Zeneiskola diákjai. Kusnyir Anna csodálatos énekét Danyi Bertalan kísérte gitáron.

A két kiállítást az Eötvös Károly Megyei Könyvtár fiókkönyvtára és az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat közösen szervezte. Megtekinthető: 2018. március 29-ig, a Március 15. úti Könyvtár nyitvatartási ideje szerint.

Szerző: N.Sz.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.