2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Negyedszer rendeztek állásbörzét az Arénában

2018. március 14. 11:00
Az eseménynek ismét a Veszprém Aréna adott otthont, kedden 1300 négyzetméteren, több mint 50 kiállító, a régió legnagyobb munkaadói várták a munkavállalókat.

A megye kis-és középvállalkozásai, valamint multinacionális cégei települtek ki idén, többek között a Continental, a Balluff, az Audi, a Bakony Kerámia, a PL Beauty Cosmetics, de jelen voltak a rendészet, a büntetés-végrehajtás intézményei, valamint a tanácsadó és a foglalkoztatásban érdekelt szervezetek szintén kitelepültek. Az oktatás is szerepet kapott, a munkáltatók mellett oktatási és képző intézmények is várták az érdeklődőket.

Kázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingigazgatójaKázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingigazgatója

Kázmér Judit, a Mediaworks Hungary Zrt. marketingigazgatója köszöntőjében elmondta: a KSH adatai szerint 2017 harmadik negyedévében javultak Veszprém megye munkaerőpiaci mutatói. Mégpedig olyan mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliek száma pedig olyan jelentősen csökkent az egy évvel korábbihoz képest, hogy a munkanélküliségi ráta az ország egyik legjobbja lett, fej-fej mellett haladva Vas megyével. Ez az információ kiváló érv lehet a rendezvény mellett, hiszen a jó megyei eredményekben bizonyosan szerepet játszhat a már háromszor megrendezett börze.

Takács Szabolcs, kormánymegbízottTakács Szabolcs, kormánymegbízott

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta, a börzével immár hagyományteremtő célt sikerült elérniük. Hangsúlyozta, 2010-ben még 10 százalék fölött volt az országos munkanélküliségi ráta, ez ma már 4 százalék alatt van, Veszprém megyében pedig 1,6 százalék körül mozog. Elmondta, ez a gazdaság erősödésének és stabil hátterének köszönhető. A Veszprém Megyei Kormányhivatal is szervez 2011 óta állásbörzét, a mai napon mai munkaügyi kérdésekben nyújtanak segítséget, álláskeresési tanácsot adnak, és segítenek egy sikeres önéletrajz elkészítésében is.

Porga Gyula, polgármesterPorga Gyula, polgármester

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, 2014 óta sok minden változott, ezek a változások döntően pozitív változásokat jelentenek. Kiemelte, Veszprémben van egy erős gazdasági hátország, amely sok ember munkájának köszönhető. Szerencsére a Veszprémben lévő gazdasági társaságok évről évre tudnak fejlődni, fejleszteni. A legfőbb cél az, hogy ezt a pozíciót hosszú távon is meg tudják őrizni.

Tokos Bianka
Kovács Bálint

További cikkek

Gyurcsány után Márki-Zayjal kampányolt együtt Csonka Veszprémben
Gyurcsány után Márki-Zayjal kampányolt együtt Csonka Veszprémben
Péntek délelőtt az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter látogatott Veszprémbe, hogy ugyanott, ahol pár nappal korábban Gyurcsány Ferenc, most ő is arra biztassa a veszprémieket, hogy április 3-án szavazzanak Csonka Balázsra, az ellenzék közös jelöltjére. A fórumon a buzdító és a fideszesek szempontjából fenyegető kijelentések mellett néhány meglepő következtetés is elhangzott a jelöltektől.
Bayer Zsolt: helló világ, a magyarok még itt vannak!
Bayer Zsolt: helló világ, a magyarok még itt vannak!
Európa ma nem London, Párizs vagy Berlin, hanem Varsó, Budapest, Prága, Zágráb és a Baltikum – mondta Bayer Zsolt a Herenden tartott kedd esti előadásán.
Online pályázati tájékoztatót és fogadóórát tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Online pályázati tájékoztatót és fogadóórát tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
A nagy érdeklődésre számot tartó pályázati felhívásokkal kapcsolatban március 10-én 15:30 és 17 óra között online pályázati tájékoztató fórumot tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Az online eseményen összefoglaló tájékoztatót tart és a felmerülő kérdésekre is válaszol Mihályi Patrícia a Veszprém-Balaton Zrt. pályázati és forrástermelési koordinátora.
Novák Katalin: ma már becsülete van a nagycsaládosoknak
Novák Katalin: ma már becsülete van a nagycsaládosoknak
Korábban furcsán néztek a nagycsaládosokra, ma már becsületük van. A kormány nem kényszerít gyerekvállalásra, de ha valaki szülővé válna, maximálisan támogatják a törekvést- mondta Novák Katalin államtitkár csütörtök este Veszprémben.
Nem krumplit szállít a V-Busz
Nem krumplit szállít a V-Busz
Hosszú huzavona után csütörtök este sikerült megtartani azt az ellenzéki közmeghallgatást, amelynek célkeresztjében a V-Busz működése és menetrendje állt. A Városházán az előzetesen várt paprikás hangulat helyett végül kialakult a sokak által hiányolt párbeszéd.