Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kialakult az Bajnokok Ligája és az UEFA-kupa döntőinek párosítása / Európa legjobb alakulatainak kupájában angol házi döntőt rendeznek, míg az UEFA-ban meglepetés volt mindkét elődöntőben

2008. május 2. 9:03
Az angolok kisajátították maguknak a BL moszkvai döntőjét, ugyanis a bajnokságban is egálban álló két csapat, a Manchester United és a Chelsea játsza a sorozat utolsó és egyben legfontosabb mérkőzését. A "legjobb másodikoknak" és a kupagyőzteseknek rendezett külön bajnokság döntőjében a favoritnak számító Bayern München - Fiorentina párosítás helyett a szentpétervári Zenit csap össze a skót Glasgow Rangers-szel.

Avram Grantnek sikerült az, ami José Mourinho-nak nem: döntőbe jutatta a sztárokkal teletűzdelt Chelsea csapatát. A portugál az elmúlt négy esztendőben háromszor eljutott a londoni csapattal a elődöntőig, ám ott mindig véget ért a sorozat számukra. Most azonban kilencven perc alatt megismételték a Liverpool elleni odavágó eredményét, 1:1-et mutatott az eredményjelző. A hosszabításban azonban kihasználták a kékek, hogy az ő hazai mérkőzésük harminc perccel hosszabb volt, és 3:2-vel, az összesítésben 4:3-mal kiütötték a tavalyi év döntősét, a 2005-ös BL-győztest.

A Manchester hozta azt, amit a szakemberek vártak tőlük, kiütötték az év végére gyenge formába kerülő Barcelona-t. A gránátvörös-kék együttes jobb játékot mutatott be, mint azt manapság a bajnokságban tette, azonban itt az ellenfél nem egy spanyol-középcsapat volt. Ennek köszönhetően meg volt minden esélyük a 0:0-ás első meccs utáni manchesteri mérkőzésen a továbbjutásra, azonban a helyzetekkel jobban gazdálkodó vörösök jutottak a döntőbe, akik így két fronton is esélyesebbnek számítanak, mint moszkvai és Premier League-beli ellenfelük.



Az UEFA-kupában a Zenit bemutatta, hogy hogyan is kell játszani a német csapatok ellen. Előbb a Bayer Leverkusent oktatta ki a negyeddöntőben, majd az elődöntőben a már szinte biztos német bajnok münchenieket mosta le 5:1-es összesítéssel. Nem volt azért ennyire sima, mint azt az eredmény mutatja, a bajorok uralták a második meccset, azonban ez nagyon meddőnek hatott, a szentpéterváriak kontráikat nagyon jó százalékkal értékesítették. A másik ágon kettő gólnélküli mérkőzés után tizenegyesekkel a Glasgow Rangers jutott a döntőbe, ezzel az antifutballt játszó skótok bebizonyították, hogy a rossz játék lehet eredményes is.



Az UEFA-kupa döntőjét május 14-én a Manchester City stadionjában, míg a Bajnokok Ligája utolsó felvonását Moszkvában vívják a felek május 21-én.

Bitera Roland

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.