Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ákos 40+1 az Arénában

2009. június 4. 12:22 // Forrás: balaton.vehir.hu
Jubileumi, exkluzív dalest, lírai szerzemények két felvonásban, június 13-án 19:30-kor.

Ákos, az énekes, zeneszerző, szövegíró, költő, alkalmi színész és kliprendező tavaly töltötte be negyvenedik életévét. A kilencvenes évek kultikus zenekarának alapító-énekese több mint húsz éve ír és ad elő dalokat, ezalatt 24 magyar nyelvű és hat angol albumot rögzített. A kiadványok többsége aranylemez lett, de több platina is van köztük. Töretlen sikerét több száz telt házas koncert, lelkes, kitartó és fogékony közönség, valamint számtalan szakmai díj jelzi.

Olyan szerzemények fűződnek a nevéhez, mint az Induljon a banzáj!, a Valami véget ért, az 1984, szólistaként a Hello, a Dúdolni halkan, az Indiántánc, az Ilyenek voltunk, a Végre, az Ikon, a Keresem az utam, az Ölelj meg újra vagy a Minden most kezdődik el.

Ákos a tavalyi év során közvetlen hangulatú, elegáns, színházi fellépésekkel ünnepelte a kettős jubileumot, a húszéves pálya dalaiból játszott átfogó válogatást. A turné óriási közönségsikert hozott és a pozitív kritikai fogadtatás sem maradt el: a szmokingos, csendes kamarakoncerteket húszezren látták országszerte. Minden színház- és koncertteremben dupla előadást tartottak, de nagyobb sportcsarnokokban is játszott zenekarával. A turnét dupla telt házas koncert zárta a Művészetek Palotájában, Budapesten.

Az összegző, akusztikus koncertkörút 2009-ben is folytatódik! Két felvonás, húsz év válogatott dalai, főleg lírai szerzemények, zongora, bőgő, visszafogott elegancia és sztorik. Önironikus áttekintés ismert és nagyon ritkán játszott szerzeményekkel. A repertoárt némileg felfrissítik, és egy vadonatúj dal is bemutatásra kerül.

Beke G. László
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.