2018. július 21., szombat
Dániel névnap

Továbbra is választ vár Kész Zoltántól a Fidelitas

A jelenlegi országgyűlési képviselő 140 napja nem tisztázza, milyen kapcsolatban áll Czeglédyvel, miközben egy védett tanú szerint 2015-ben Czeglédy 50 millió forinttal és mozgósítással támogatta Kész Zoltánt.

A Nyugat.hu szerint 2015. április 21-én maga Czeglédy nyilatkozta azt, hogy a veszprémi időközi választáson Kész Zoltán kampányában részt vett koordinátorként és mozgósítóként. Ezt követően 2017. július 13-án Czeglédy Csabát börtönbe vitték adócsalás vádjával, mivel cége, a Humán Operátor Zrt. diákokat és nyugdíjasokat károsított meg. Erre válaszul a kormány 2017. november 14-én törvényjavaslatot nyújtott be a károsítottak megsegítéséért. Ezt hárman nem szavazták meg, köztük Kész Zoltán sem, aki azóta is hallgat, hogy miért döntött így a parlamentben- mondta kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Hegedűs Barbara, a Fidelitas országos alelnöke.

hegedűs barbarahegedűs barbara

A Fidelitas 2017. november 16-án szólította fel először Kész Zoltánt arra, hogy tisztázza magát, milyen kapcsolatban áll Czeglédyvel.

Pár héttel ezelőtt újabb információk láttak napvilágot, a Pestisrácok.hu egyik videójában egy védett tanú nyilatkozott úgy, hogy Kész Zoltán kampányában részt vett Czeglédy Csaba, és a Humán Operátor Zrt. diákjai voltak azok, akik az időközi választáson plakátoltak és szórólapoztak. Pár napja a Tényeknek egy védett tanú beszélt arról, hogy Czeglédy nem csak koordinátorként vett részt a kampányban, hanem 50 millió forinttal is segítette azt.

A Fidelitas továbbra is választ vár Kész Zoltántól, hogy milyen kapcsolatban áll Czeglédyvel, illetve indított-e helyreigazítási pert akkor, amikor Czeglédy maga nyilatkozta, hogy segítette a kampányát.