Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Naményi: Hálás feladat Veszprémben sportvezetőként dolgozni

2018. április 4. 3:30
Miért jó veszpréminek lenni? Erre a kérdésre kerestük a választ Naményi Miklós sport- és cégvezetővel.

A Haszon magazin közel két tucat tényező vizsgálata alapján Veszprémet tüntette ki a legélhetőbb vidéki város címével múlt heti lapszámában. A hízelgő elemzés kapcsán városunk közismert szereplőit kérdeztük arról, mit jelent számukra, hogy a királynék városa az otthonuk.

Naményi MiklósNaményi Miklós

Miért jó veszpréminek lenni? – erre a válaszra kerestünk szubjektív választ Naményi Miklóssal, akit a legtöbben a Szemeszter Optika ügyvezetőjeként, vagy a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapatának sportvezetőjeként ismerhetnek. – Itt mindenki megtalálhatja magának azt a közeget, amelyben jól érzi magát, amihez jó érzés tartozni. Azt látom, hogy tevékenyek a veszprémiek, s ha kell, maguk teremtik meg a szórakozási lehetőségeiket. S legyen szó bármilyen baráti társaságról vagy közösségről, az intellektus mindig fellelhető ezekben a közegekben. Büszkék lehetünk arra, hogy itt élünk – emelte ki beszélgetésünk elején Naményi Miklós, aki szerint nem is tévedhetne nagyobbat, aki azt hiszi, Veszprém egy alvó város.

– A májustól egészen augusztus végéig húzódó programsorozat mellett kiemelkedő az a történelmi hagyomány, amely az város számos pontján átjárja az idelátogatókat és az itt élőket egyaránt. Erősek vagyunk a könnyű- és komolyzenei kultúrában is, két színházunk van, de pezseg az irodalmi élet és a sportkultúra is – sorolta Naményi, aki megjegyezte: hálás feladat Veszprémben sportvezetőnek lenni, mert az itt élők támogatják a sportos törekvéseket.

Jó érzés veszprémi sportvezetőnek lenni, mert az itt élők támogatják ezeket a vállalkozásokat, ha azok kellő színvonalon is működnek. Nem kell a gyerek korcsoportok létszáma miatt aggódni, a szülők örömmel hozzák edzésre a gyerekeket, s büszkék arra, hogy csemetéik sportolnak – fűzte hozzá Naményi, aki arra is kitért, hogy szemben más városokkal, itt a szülő-edző kapcsolat is remekül működik: az edzéseken, s a mérkőzéseken is kulturált szurkolás mellett lehet sportolni.

Vállalkozóként is érdemes belevágni valamibe. Ha megfelelő módon csinálod, és kellően elszánt vagy, akkor ezek Veszprémben működni fognak

– húzta alá Naményi Miklós, aki a városunkra jellemző remek társadalmi kohézió fontosságát is kiemelte. – Ebben a közösségben nőttem fel, ezért vállalkozóként tudtam, hogy mi kell az embereknek. Rengeteg veszprémit ismerek, számomra itt élni olyan, mint amikor a családjához megy haza az ember. Sokan úgy vélik, azért jó ez, mert ebből a kapcsolatrendszerből egyéni hasznot tudunk húzni. Én nem így látom, szerintem azért remek dolog ez, mert a közösséget tudjuk erősíteni, előre mozdítani.

Zatkalik Dániel
Domján Attila
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Boldog élet rád csak barátok közt vár életmód Boldog élet rád csak barátok közt vár Régóta tudott, hogy a párkapcsolatban egészségesebbek vagyunk és tovább élünk, mint egyedül – de hogyan hatnak a jóllétünkre a barátságok? 2024. április 8. 15:01 Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.