2022. december 7.
//
Ambrus névnap

Gazsi Attila: Veszprém adottságaival kiemelkedik a megyeszékhelyek közül

2018. április 5. 3:30
Miért jó veszpréminek lenni? A kérdésre ezúttal Gazsi Attila a VOSZ elnökhelyettese válaszolt portálunknak.

A Haszon magazin közel két tucat tényező vizsgálata alapján Veszprémet tüntette ki a legélhetőbb vidéki város címével múlt heti lapszámában. A hízelgő elemzés kapcsán városunk közismert szereplőit kérdeztük arról, mit jelent számukra, hogy a királynék városa az otthonuk.

"Szerencsés vagyok, sokat utazom. A családommal, a barátokkal és munkaügyekben is. Bejártam Magyarországot és Európát, valamint számos távolabbi országban is megfordultam. Ebből adódóan reális összehasonlítási alappal rendelkezem, ha szóba kerül szülővárosom, Veszprém.

Persze, butaság lenne New York felhőkarcolóit a “húszemeletesel” összevetni, Diadalívünk sincs, meg mesterséges Pálmasziget. Veszprém szépségét számomra a hosszúra nyúló történelmi múlt, a remek elhelyezkedés, az itt lakók és mindeme dolgok harmonikus együttállása jelenti.

Az objektivitást nyilván felülírja az az egyszerű tény, hogy itt élek és dolgozom immár 44 éve. Amikor a nagyapámmal hajtogatott papír hajót engedtük a Sédre, abban bízva, hogy elúszik a Fekete tengerig, akkoriban számomra az Állatkert, a Laczkó-forrás, a Gulyadomb és a Viadukt és a volt a csodák forrása. Kisfelnőttként sem hagytam el Veszprémet, itt jártam egyetemre is. Remek időszak volt, rövid nappalokkal és hosszú éjszakákkal, kocsmákkal és koncertekkel. Azóta rengeteget fejlődött a város, meg persze felnőttem én is. Teljesen más szempontok dominálnak, amikor kedvenc városomra gondolok.

Elsőként is a városban elő családom, meg a sok barát és ismerős jut eszembe, bizonyára a megélt, közös emlékek miatt. Másodikként az épületek sokszínűsége, az adott korszellemez szorosan köthető stílusok és elképzelések eklektikus változatossága. A Vár, a Húszemeletes, a Hotel, vagy a Haszkovó mind-mind olyan jelentéstartalommal bír számomra, amit egy idegennek nehéz lenne pontosan átadni.

Aztán itt van a lokációs helyzet. Néhány perc alatt elérhető a a Balaton, mely kánikula esetén, munkanapon is alkalmas esti fürdőzésre. A Bakony hasonlóan közel fekszik, számos programmal és túraútvonallal. Budapest épp a napokban került még közelebb Veszprémhez, alig egy óra alatt elérhető a főváros, Pozsony és Bécs sincs két óránál messzebb.

Egy szó, mint száz, szeretem Veszprémet, mert olyan - remek adottságokkal rendelkező - város, amely mindennapi élhetőségével kiemelkedik a hasonló méretű megyeszékhelyek közül. Hajrá Veszprém!"

Előzőleg Naményi Miklóst kérdeztük arról, miért jó Veszpréminek lenni?

Naményi: Hálás feladat Veszprémben sportvezetőként dolgozni - vehir.hu

Miért jó veszpréminek lenni? Erre a kérdésre kerestük a választ Naményi Miklós sport- és cégvezetővel.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Értéket ad az énidőhöz Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja
Értéket ad az énidőhöz Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja
Az énidőt helyezi a középpontba Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja, ami a napokban nyílt meg az Ibolya utcában. A pénteki ünnepélyes megnyitón kiderült az is, hogy pontosan milyen összetett, mégis egyszerű fogalom az, hogy „énidő”.
A dohányzás és egyéb rizikófaktorok okozzák a rákhalálozások csaknem felét
A dohányzás és egyéb rizikófaktorok okozzák a rákhalálozások csaknem felét
A dohányzás és más rizikófaktorok, köztük az alkoholfogyasztás és a túlsúly a felelősek a rákbetegség miatti halálozások csaknem feléért - ezt állapította meg a témában készült mindeddig legnagyobb léptékű tanulmány.
A kész ételek rendszeres megsózása évekkel kurtíthatja meg az ember életét
A kész ételek rendszeres megsózása évekkel kurtíthatja meg az ember életét
Évekkel rövidítheti le az ember életét, ha rendszeresen megsózza az étkezésnél az elkészült ételt - ezt állapította meg egy félmillió középkorú brit részvételével készült tanulmány.
Már az alvásmennyiségünkre is hatással van a klímaváltozás
Már az alvásmennyiségünkre is hatással van a klímaváltozás
Az extrém időjárási viszonyok nemcsak a mezőgazdaságot vagy a biológiai sokszínűséget, az élőhelyeket érintik kényelmetlenül, de azt is meghatározzák, mennyire fogjuk tudni kipihenni magunkat a jövőben.
Még több és gazdagabb játszótér várja a veszprémi családokat
Még több és gazdagabb játszótér várja a veszprémi családokat
A VKSZ Zrt. kivitelezésében városszerte hat helyszínen épültek vagy újultak meg játszóterek – a legfrissebbet kedden adták át a Kálvin János parkban.