Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gazsi Attila: Veszprém adottságaival kiemelkedik a megyeszékhelyek közül

2018. április 5. 3:30
Miért jó veszpréminek lenni? A kérdésre ezúttal Gazsi Attila a VOSZ elnökhelyettese válaszolt portálunknak.

A Haszon magazin közel két tucat tényező vizsgálata alapján Veszprémet tüntette ki a legélhetőbb vidéki város címével múlt heti lapszámában. A hízelgő elemzés kapcsán városunk közismert szereplőit kérdeztük arról, mit jelent számukra, hogy a királynék városa az otthonuk.

"Szerencsés vagyok, sokat utazom. A családommal, a barátokkal és munkaügyekben is. Bejártam Magyarországot és Európát, valamint számos távolabbi országban is megfordultam. Ebből adódóan reális összehasonlítási alappal rendelkezem, ha szóba kerül szülővárosom, Veszprém.

Persze, butaság lenne New York felhőkarcolóit a “húszemeletesel” összevetni, Diadalívünk sincs, meg mesterséges Pálmasziget. Veszprém szépségét számomra a hosszúra nyúló történelmi múlt, a remek elhelyezkedés, az itt lakók és mindeme dolgok harmonikus együttállása jelenti.

Az objektivitást nyilván felülírja az az egyszerű tény, hogy itt élek és dolgozom immár 44 éve. Amikor a nagyapámmal hajtogatott papír hajót engedtük a Sédre, abban bízva, hogy elúszik a Fekete tengerig, akkoriban számomra az Állatkert, a Laczkó-forrás, a Gulyadomb és a Viadukt és a volt a csodák forrása. Kisfelnőttként sem hagytam el Veszprémet, itt jártam egyetemre is. Remek időszak volt, rövid nappalokkal és hosszú éjszakákkal, kocsmákkal és koncertekkel. Azóta rengeteget fejlődött a város, meg persze felnőttem én is. Teljesen más szempontok dominálnak, amikor kedvenc városomra gondolok.

Elsőként is a városban elő családom, meg a sok barát és ismerős jut eszembe, bizonyára a megélt, közös emlékek miatt. Másodikként az épületek sokszínűsége, az adott korszellemez szorosan köthető stílusok és elképzelések eklektikus változatossága. A Vár, a Húszemeletes, a Hotel, vagy a Haszkovó mind-mind olyan jelentéstartalommal bír számomra, amit egy idegennek nehéz lenne pontosan átadni.

Aztán itt van a lokációs helyzet. Néhány perc alatt elérhető a a Balaton, mely kánikula esetén, munkanapon is alkalmas esti fürdőzésre. A Bakony hasonlóan közel fekszik, számos programmal és túraútvonallal. Budapest épp a napokban került még közelebb Veszprémhez, alig egy óra alatt elérhető a főváros, Pozsony és Bécs sincs két óránál messzebb.

Egy szó, mint száz, szeretem Veszprémet, mert olyan - remek adottságokkal rendelkező - város, amely mindennapi élhetőségével kiemelkedik a hasonló méretű megyeszékhelyek közül. Hajrá Veszprém!"

Előzőleg Naményi Miklóst kérdeztük arról, miért jó Veszpréminek lenni?

Naményi: Hálás feladat Veszprémben sportvezetőként dolgozni - vehir.hu

Miért jó veszpréminek lenni? Erre a kérdésre kerestük a választ Naményi Miklós sport- és cégvezetővel.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 Több hüvelyes kell a tányérunkra! egészség Több hüvelyes kell a tányérunkra! A Hüvelyesek Világnapja 2019 óta hívja fel a figyelmet a növényi fehérjeforrások fogyasztásának előnyeire és jótékony tulajdonságaira. 2024. február 10. 14:12 Zöld lámpa: öt jel, hogy jó emberrel randizol Zöld lámpa: öt jel, hogy jó emberrel randizol Az internet tele van olyan posztokkal, amik a randizás közben észrevehető „piros zászlókra” figyelmeztetnek, vagyis olyan jelekre, amelyekből előre sejthető, hogy a jövőbeli kapcsolat rosszul fog elsülni. Sokan már eleve úgy ülnek le egy kávé mellé, hogy ilyen jelekre vadásznak, nehogy véletlenül belefussanak egy csapdahelyzetbe. Úgy gondoltam, hogy ma, Valentin-napon viszont inkább fordítsuk a figyelmünket azokra a pozitív jelekre, amik alapján érdemes adni egy esélyt a másiknak! 2024. február 14. 10:52 A bőrünk nem felejt - most bosszulja meg magát a sok leégés életmód A bőrünk nem felejt - most bosszulja meg magát a sok leégés Amíg a kétezres évek elején még csak egy daganattípus volt a sok közül, mára a bőrrák népbetegséggé vált a világon, Magyarországon pedig ennél is meredekebben növekszik a megbetegedések száma. A kiváltó okok között nem csak a helytelen életmód, de az időjárás is szerepel. 2024. február 6. 17:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.