Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

10-ből 1 Veszprém megyei úgy gondolja, hogy a robotok egyszer átveszik majd az irányítást az emberek felett

2018. április 18. 13:04 // Forrás: Euronics
Az Euronics szerint.

Az Euronics felmérésében 942 nagykorú magyar internetezőt kérdezett meg márciusban, melyből kiderült, "hogy a Veszprém megyeiek nem félnek a robotoktól, és a lakosok többsége várja, hogy a robotika találmányai az orvoslásban is széles körben elérhetőek legyenek. Az önvezető autókban azonban a megyében lakók ötöde bízna meg, de tény, hogy ma már az olyan mindennapos háztartási gépek nélkül, mint a mosógép vagy a hűtőszekrény elvesznénk a világban"- írják egy sajtóközleményben.

Nélkülözhetetlen technológia

Szerintük közel minden második Veszprém megyei laptop, tablet vagy porszívó hiányában sem jutna egyről a kettőre. Érdekes, hogy a férfiak (84%) jobban hiányolnák a mosógépet, mint a nők (67%), a porszívóhoz viszont inkább a nők ragaszkodnak (51% vs 32%). A jövőre nézve pedig nem árt azt is tudni, hogy 10-ből 4 nő örülne egy őrző-védő robotnak, minden negyedik férfi azonban inkább egy beszélgető robotra vágyik. A Veszprém megyében lakók harmada ezzel szemben egy ablakpucoló robotnak örülne.

"Euronics felmérése rámutatott arra is, hogy minden második magyar örülne, ha lenne egy olyan robotja, ami segít a háztartási munkákban. Ezzel a Veszprém megyeiek fele is így van, közel kétharmaduk pedig azt is várja már, hogy a robotika legújabb találmányai, mint például a robotkéz mindenki számára elérhetővé váljanak az orvoslásban. Az önvezető autóban azonban a megyében az országos átlagnál kicsit kevesebben (20%) bíznának meg, és a helyiek alig egytizede gondolja úgy, hogy teljesen rendben lenne, ha robotok is oktatnának gyerekeket.

Annak ellenére, hogy a technológia már az életünk része, a válaszadók több mint 30%-a fél a robotoktól, minden negyedik ember pedig úgy gondolja, hogy a robotok egyszer átveszik majd az irányítást az emberek felett. Utóbbival 10-ből 1 Veszprém megyei ért egyet, de közel 40%-uk úgy véli, hogy a legtöbb, ember által végzett munka helyettesíthető gépekkel, és elismeri, hogy az intelligens asszisztensek (például a hanggal vezérelhető internetes keresők és mobilos szoftverek) tulajdonképpen a modern kor poloskái"- áll a sajtóközleményben.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.