2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Közigazgatásban dolgozók találkoztak

2018. május 5. 3:00
Az MTA VEAB Gazdaság- Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottság Közigazgatási Munkabizottsága Veszprém városának közreműködésével Közigazgatás és eljárás címmel munkaülést tartott pénteken a Városházán.

A munkaülésen köszöntőt mondott Porga Gyula polgármester, aki örömét fejezte ki a bizottság és a város együttműködése miatt. A pénteki fórum a területi és a helyi közigazgatásban dolgozók találkozása kapcsán esélyt teremtett arra, hogy új ismeretekkel, egymás tapasztalataival gazdagodjanak.

Kaiser Tamás, a munkabizottság elnökeKaiser Tamás, a munkabizottság elnöke

Kaiser Tamás, a munkabizottság elnöke elmondta: a tavalyi év dinamikus és gazdag év volt a munkabizottság életében, nemcsak azért, mert nőtt a munkabizottság létszáma, hanem azért is, mert három konferenciát szerveztek, amelyek az állami közigazgatással, az önkormányzatok életével foglalkoztak. Kiemelte, a továbbiakban cél lehet, hogy kisebb-nagyobb településeken is tartsanak hasonló fórumokat, ahol a helyi közigazgatásban dolgozók és a közigazgatás iránt érdeklődők is részt vehetnek. Erre az évre két konferenciát szerveznek, az egyik a mostani, a másikat novemberben rendezik meg. A konferencia előadásainak leiratát a Comitatus folyóiratban lehet olvasni.

Kaiser Tamás elmondása szerint ebben az évben olyan közigazgatási, állami és önkormányzati problémák kerülnek előtérbe és lesznek párbeszéd tárgyává, amelyek nagyban érintik az állampolgárok életét.

Tokos Bianka
Szalai Csaba

További cikkek

Online pályázati tájékoztatót és fogadóórát tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Online pályázati tájékoztatót és fogadóórát tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
A nagy érdeklődésre számot tartó pályázati felhívásokkal kapcsolatban március 10-én 15:30 és 17 óra között online pályázati tájékoztató fórumot tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Az online eseményen összefoglaló tájékoztatót tart és a felmerülő kérdésekre is válaszol Mihályi Patrícia a Veszprém-Balaton Zrt. pályázati és forrástermelési koordinátora.
Novák Katalin: ma már becsülete van a nagycsaládosoknak
Novák Katalin: ma már becsülete van a nagycsaládosoknak
Korábban furcsán néztek a nagycsaládosokra, ma már becsületük van. A kormány nem kényszerít gyerekvállalásra, de ha valaki szülővé válna, maximálisan támogatják a törekvést- mondta Novák Katalin államtitkár csütörtök este Veszprémben.
Nem krumplit szállít a V-Busz
Nem krumplit szállít a V-Busz
Hosszú huzavona után csütörtök este sikerült megtartani azt az ellenzéki közmeghallgatást, amelynek célkeresztjében a V-Busz működése és menetrendje állt. A Városházán az előzetesen várt paprikás hangulat helyett végül kialakult a sokak által hiányolt párbeszéd.
Nem csak az unokák mellett lehetnek aktívak a nyugdíjasok
Nem csak az unokák mellett lehetnek aktívak a nyugdíjasok
Számos vállalkozás küzd munkaerőhiánnyal, pedig az egyik legkézenfekvőbb megoldás itt hever mindenki előtt. A nyugdíjasok foglalkoztatásáról indul hamarosan szakmai fórumsorozat Veszprémben is.
Negyedszer rendeztek állásbörzét az Arénában
Negyedszer rendeztek állásbörzét az Arénában
Az eseménynek ismét a Veszprém Aréna adott otthont, kedden 1300 négyzetméteren, több mint 50 kiállító, a régió legnagyobb munkaadói várták a munkavállalókat.