2020. szeptember 22.
//
Móric névnap

Magyar fiatalok is akcióztak az Échelle-hágónál a migráció ellen

2018. május 7. 1:18
A nemzetközi Identitás Generáció az olasz-francia határ védtelenségére hívta fel a figyelmet. A francia kormány ígéretet tett a szigorúbb határellenőrzésre, erre törölték a Facebook-oldalukat.

A nemzetközi Identitás Generáció még április 21-én hirdette meg Defend Europe nevű akcióját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a zöldhatárokon Európába áramló illegális migráció veszélyeire. Állítólag az Échelle-hágó az a határ, ahol a migránsok minden gond nélkül Franciaországba juthatnak.

A nemzetközi akcióban három magyar is részt vett, erről az Identitás Generáció szóvivője, Bódi Ábel mesélt nemrég az Echo Tv-nek.

A többségében franciákból álló, de angol, olasz, német és magyar aktivistákkal is kiegészült száz fős csoport a Defend Europe nevű akció során afféle rendszer-kritkaként elbarikádozta a hágót, hogy megmutassa,

„hogy ha ha száz ember is képes a határvédelmet biztosítani, akkor a francia kormánynak kötelessége.”

A barikádozás közben megjelent a No Tav nevű olasz antifa-szervezet is, és nem sokkal az akció végén egy másik hágón száz migránst vitt át a zöldhatáron úgy, hogy mindezt a francia kormány végignézte.

Az Identitás Generáció szóvivője szerint azonban az akció sikeresnek mondható, hiszen a francia kormány ígéretet tett arra, hogy a környéken megerősítik a rendőri és csendőri jelenlétet, hogy még jobban tudják ellenőrizni a határszakaszt. A mozgalom francia aktivistái azonban nem csak egy akcióra gyűltek össze, hisz folyamatos járőrözésbe kezdtek az Alpokban. Ez alatt közel két tucat illegális határsértőt sikerült megállítaniuk és átadni őket a francia csendőrségnek.

Azonban hiába ez a kisebb siker, az Instagram és a Facebook törölte az Identitás Generáció francia oldalát, hisz az szerintük szélsőséges tevékenységet végez, és gyűlöletet szít. A francia kormány május elején a járőrözést is betiltotta számukra. Vajon miért?

Címlapfotó: AFP

Ge. Á.

További cikkek

Túldokumentált gyermekek
Túldokumentált gyermekek
Először a történelemben gyermekeink egyedi adatait már jóval a születésük előtt rögzítjük; gyakran már a fogantatásuk pillanatától, majd később egész életük során.
A veszprémi miniszobroknak már őrző-védője is van
A veszprémi miniszobroknak már őrző-védője is van
Korántsem jellemző, de az „Ezt láttam Veszprémben!” elnevezésű Facebook-csoportban kedves, pozitív hangvételű bejegyzésre bukkantunk.
A magyar szemorvos, aki csodát tesz a kongói esőerdőben
A magyar szemorvos, aki csodát tesz a kongói esőerdőben
Persze a csodát ne úgy képzeljék el, mint a vízen járást, mégis, mindaz, ahogy dr. Hardi Richárd misszionárius szemorvos segíti a Kongói Demokratikus Köztársaság legszegényebb vidékein élőknek visszaadni a látásukat, maga a csoda.
A hírnév nyomában Pierre Richard-ral
A hírnév nyomában Pierre Richard-ral
Tavaly ősszel a Budapesti Klasszikus Film Maraton egyik sztárvendége Pierre Richard volt. A közönségtalálkozót és a francia színésszel történő közös filmnézést egy sajtótájékoztató előzte meg. Késve érkezem a budapesti Kempinski Hotelbe, ahová a „magas szőke” érkezését várjuk. Késve, vagyis a kezdéshez képest csak egy órával korábban, de meglepetésemre nem hemzseg még a hely a kíváncsi újságíróktól. Még…
A négy fal között tartani azt, ami odatartozik
A négy fal között tartani azt, ami odatartozik
Valóban szükség van-e Veszprémben az érzékenyítésre, vagy csak néhány mikrocsoport próbál felülni a nemzetközi toleranciavonatra?