2023. június 3.
//
Klotild névnap

Magyar fiatalok is akcióztak az Échelle-hágónál a migráció ellen

2018. május 7. 1:18
A nemzetközi Identitás Generáció az olasz-francia határ védtelenségére hívta fel a figyelmet. A francia kormány ígéretet tett a szigorúbb határellenőrzésre, erre törölték a Facebook-oldalukat.

A nemzetközi Identitás Generáció még április 21-én hirdette meg Defend Europe nevű akcióját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a zöldhatárokon Európába áramló illegális migráció veszélyeire. Állítólag az Échelle-hágó az a határ, ahol a migránsok minden gond nélkül Franciaországba juthatnak.

A nemzetközi akcióban három magyar is részt vett, erről az Identitás Generáció szóvivője, Bódi Ábel mesélt nemrég az Echo Tv-nek.

A többségében franciákból álló, de angol, olasz, német és magyar aktivistákkal is kiegészült száz fős csoport a Defend Europe nevű akció során afféle rendszer-kritkaként elbarikádozta a hágót, hogy megmutassa,

„hogy ha ha száz ember is képes a határvédelmet biztosítani, akkor a francia kormánynak kötelessége.”

A barikádozás közben megjelent a No Tav nevű olasz antifa-szervezet is, és nem sokkal az akció végén egy másik hágón száz migránst vitt át a zöldhatáron úgy, hogy mindezt a francia kormány végignézte.

Az Identitás Generáció szóvivője szerint azonban az akció sikeresnek mondható, hiszen a francia kormány ígéretet tett arra, hogy a környéken megerősítik a rendőri és csendőri jelenlétet, hogy még jobban tudják ellenőrizni a határszakaszt. A mozgalom francia aktivistái azonban nem csak egy akcióra gyűltek össze, hisz folyamatos járőrözésbe kezdtek az Alpokban. Ez alatt közel két tucat illegális határsértőt sikerült megállítaniuk és átadni őket a francia csendőrségnek.

Azonban hiába ez a kisebb siker, az Instagram és a Facebook törölte az Identitás Generáció francia oldalát, hisz az szerintük szélsőséges tevékenységet végez, és gyűlöletet szít. A francia kormány május elején a járőrözést is betiltotta számukra. Vajon miért?

Címlapfotó: AFP

Ge. Á.

További cikkek

Három csodás rózsakert, ami visszarepít a romantika korába
Három csodás rózsakert, ami visszarepít a romantika korába
Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere volt a Bridgerton-család, amely pezsgő szerelmi drámáival és romantikus díszleteivel a legbolondabb időkben is tiszta eszképizmust kínált. Bár a saját életünket nem tudjuk olyan lazűn átformálni egy tündérmesévé, mint ahogy a sorozat a történelmi tényeket átírta, a mese egyes díszleteit a valóságban is megtalálhatjuk: érkezik a nyár, vele együtt pedig országszerte nyitnak a romantika korát idéző pazar rózsakertek.
Minek ellenség, ha ilyen szövetségesei vannak egy országnak?
Minek ellenség, ha ilyen szövetségesei vannak egy országnak?
Az EU alapítói forognának a sírjukban, ha megtudnák, milyen diplomáciai botrányt sikerülhetett utódjuknak összehozni. Kérdés, hogy valóban lesz-e botrány, vagy érdeklődés miatt elmarad.
Hová tűnt az udvariasság?
Hová tűnt az udvariasság?
Simon Dani jegyzete egy társadalmi problémáról.
Kivételek persze mindig vannak
Kivételek persze mindig vannak
Érzékeny téma, mert tíz emberből kilenc biztos azt mondja majd rá, hogy a szex a gyerek után, az ugyan olyan, sőt jobb, és izgalmasabb, meg a gyerek csak megerősítette azt a fantasztikus intim kapcsolódást kettőtök között, és mindenki alig várja, hogy a munkából hazaesve, a fociedzés, meg házifeladat írás és vacsorakészítés után vadul egymásnak essen a szülői pár. A szexben általában a legjobb, – van némi haszna is ugye, de általában nem azért csináljuk – hogy spontán.
Variációk a munka ünnepére
Variációk a munka ünnepére
Gyerekként nem értettem, miért ünneplünk egy olyan dolgot, amitől kevesebbet lehet együtt a család, ami folyton feszültséget okoz, aminek a közeledte a hétvégét is el tudja rontani, és ami miatt anyu már hajnalok hajnalán lefőzi a kávét a családnak…