2020. május 31. // Angéla névnap

Összetartó közösség a szabadságpusztai

2018. július 5. 10:00
Évek óta megrendezett Pusztanap, családi programok és buszos kirándulások. Részint ezeknek köszönhető, hogy összetartó közösség él évek óta a városrészen, melyhez hamarosan egy új, Veszprémből induló kerékpárút vezet majd - hangzott el a fideszes Ovádi Péter és Kovács Áron önkormányzati képviselő-jelölt közös fórumán szerda este.

Szabadságpuszta is a körzet része, melynek lakói hamarosan időközi választás elé néznek. Erre azért van szükség, mert Ovádi Péter, a városrész korábbi önkormányzati képviselője parlamenti képviselő lett, az összeférhetetlenség miatt pedig le kellett mondani önkormányzati székéről. A választást július 15-ére írták ki, abban csak a veszprémi 8. számú választókörzetben élők érintettek.

A városrész korábbi önkormányzati képviselője, Ovádi Péter mutatta be az utódjának szánt Kovács Áront a szabadságpusztaiaknak szerda este. A Közösségi Háznál tartott utcafórumon elhangzott a talán legtöbbeket érdeklő városrészi fejlesztés jelenlegi állapota: a Veszprémből induló kerékpárút közbeszerzési eljárása lezárult, az építkezés elkezdéséhez már csak a Miniszterelnökség jóváhagyása szükséges (a Veszprém–Szabadságpuszta kerékpárút a kormányzati Modern Városok Program fejlesztése - a szerk.).

Ovádi Péter mutatta be fidesz jelöltjét, kovács árontOvádi Péter mutatta be fidesz jelöltjét, kovács áront

Ovádi Péter szerint igazi összetartó közösség él a városrészen, mely mindig hallatta a hangját: „ Ha kellett, buszmenetrendet módosítottunk miattuk, ha csatornázási problémáik voltak, azt is jelezték, amin javítottunk”- mondta az országgyűlési képviselő, aki arra kérte a lakosokat, továbbiakban is ilyen hasonló vehemenciával mondják el problémáikat, hisz reményei szerint a Fidesz jelöltje, Kovács Áron lesz az, aki folytatja a megkezdett munkát.

Kovács Áron Kovács Áron

A jelölt úgy látja, sok minden fejlődött itt az elmúlt években, ám szükség lenne a Közösségi Ház felújítására és parkosítására is. Megválasztása esetén ezek is kitűzött céljai lesznek. A Szabadságpusztai Baráti Kör szerint mindig lesznek kívánságok a városrészen, ám az új bicikliút megépítése jelentősen javít majd a közlekedési helyzeten, hiszen néhány perc kerekezéssel elérhető lesz Veszprém belterülete.

Nagy Zsoltné Ibolya, a baráti kör vezetője szintén kihangsúlyozta az összetartó helyi közösséget, mely részint az évek óta megrendezett Pusztanapoknak, családi rendezvényeknek, főzőversenyeknek és buszos kirándulásoknak köszönhető.

Ge. Á.
Kovács Bálint
2020. május 31. // Angéla névnap