Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ákos 40+1 Fergeteges siker Veszprémben

2009. június 14. 12:02
Ezrek énekelték együtt a dalokat szombaton késő este Ákossal a veszprémi Arénában. Rengetegen érkeztek a környező településekről.

Országos turné, veszprémi megállóval, jubileumi, exkluzív dalest, lírai szerzemények két felvonásban, zseniális fény, háttér effektusokkal, kimért színpadi eleganciával. Tökéletes hangzással. Röviden így lehetne jellemezni a három órás koncertet.
 

A csarnok hosszanti, szimmetria tengelyére állították fel a színpadot. Ami az első pillanatban a puritánságot tükrözte. Lazán aláeresztett fehér drapériák, amiket a színpad padozatáról ventillátorok mozgattak. Minden egyes zeneszámhoz külön háttérvetítés tartozott, amelyek teljes összhangot sugároztak a különböző fény és háttér effektusok együttes térhatásával. Teljes harmóniát tükrözött az elhangzott zeneszámokkal. Az Aréna hatalmas belső méreteinek köszönhetően a hangosítás, a rafináltan elhelyezett hangszórók tökéletes hangzást, élvezetet nyújtottak az Arénában bárhol helyet foglalók számára. A hang, fény és látvány effektusok önmagukért beszéltek a nézősereg legnagyobb gyönyörűségére.

Az első felvonásban hallhattuk, talán az egyik legszebb lírai számot a Ne titkold címűt, amit Ákos feleségének írt. Új szerzeményként a Csillagok alatt című számot is hallhattuk. Az első felvonásban felcsendült még a Dúdolni halkan, Minden, ami szép volt slágerek is. A legmeghökkentőbb átdolgozás a Végre című dalban volt érezhető.
Új szerzeményként a második felvonás nyitódalaként a Gumicukor csendült fel és a Nem ér a dal semmit is elhangzott. A Persze hajnal van megint című dalban Ákost zongorán Czomba Imre kísérte. Jelen sorok írójának ez volt az est egyik legszebb zenei duettje, kristálytiszta ének, zongora kísérettel, melyben Ákos fantasztikus lírai-érzékenységgel énekelt. Az Ölelj meg újra című szám első ütemeinek felcsendülését követően a nézőtéren elszabadultak az indulatok. Százak és százak rohantak közvetlenül a színpad elé. Énekelték együtt az Ölelj meg újra, az Ilyenek voltunk slágereket. Az estet az Adjon Isten jó éjszakát című búcsúdal zárta.

Érdemes még két dolgot megemlíteni. Az egyik: a színpad felületén megjelenő, diszkréten pislákoló elektromos, apró gyertyák, amelyek az első felvonásban az elhangzott dalok számát mutatták. A második felvonásban az elhangzott dalok után aludtak ki. A másik: Ákos zenésztársainak megemlítése: Szakos Krisztián, Czomba Imre, Kékkői Zalán, Samu, Dorozsmai Péter.

A kilencvenes évek kultikus zenekarának alapító-énekese több mint húsz éve ír és ad elő dalokat. Ezalatt 24 magyar nyelvű és hat angol albumot rögzített. A kiadványok többsége aranylemez lett, de több platina is van köztük. Töretlen sikerét több száz telt házas koncert, lelkes, kitartó és fogékony közönség, valamint számtalan szakmai és közönség díj jelzi.
Ákost, a szolid elegáns, számok közti adomázó előadó művészt legközelebb július 1-én láthatjuk Sopronban.

Beke G. László

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.