Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nálunk ő nyerte a 2018-as Utcazenét

2018. július 20. 12:29
Hiába a szombati eredményhirdetés, mi a legjobban Leventét kedveltük meg, aki Kossuth utcán furulyázik évek óta, otthon pedig Mozartot és AC/DC-t hallgat.

A szemfülesebb fesztiválozók felfigyelhettek arra a tendenciára, hogy a versenyzők és a meghívott fellépők mellett olyanok is kilátogatnak zenélni a veszprémi flaszterre, akik nem a nyeremény és a világhírnév fejében, hanem egy nemesebb cél érdekében szórakoztatják a közönséget. Egy közülük a 9 éves Levente, aki tavaly óta jár furulyázni az Utcazene Fesztiválra, hogy összekalapolja az álmai bringájára valót.

Egyik este mi is lekuporodtunk mellé, hogy kikérdezzük terveiről, és kedvenc zenészeiről.

-Az elején egy kicsit izgultam, de aztán mindig bele lendülök, ez tavaly is így volt. Kiválasztottam néhány nótát, ami szokott az embereknek tetszeni, és ezeket játszom- vallotta be egy kicsit izgulva a harmadik osztályos Levi, aki azt mondja, hiába furulyázik, jövőre zongorázni szeretne. Meglepő, hogy ezek a hangszerek állnak közel hozzá, hisz elmondása szerint otthon Mozartot, Alma Együttest és AC/DC-t hallgat.

-Megnéznék néhány fellépőt, és körülnéznék itt az Utcazenén, de minden nap fél héttől furulyázom-meséli meglepő nyíltsággal és kedvességgel a gyakorlott fellépő annak ellenére, hogy nem álmodozik zenész karrierről. Ki tudja? Talán jövőre zongorával tér vissza a Kossuth utcára?

Addig is rajtunk és szavazatunkon múlik, hogy például a Folkfonics nyeri-e az idei versenyt. A voksoláshoz IDE KELL kattintani. Mi amúgy Leventének szurkolunk.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.