Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pannon Egyetem: „Magasra tettük a lécet”

2018. szeptember 8. 4:00
Pénteken tartották meg a Pannon Egyetem Mérnöki Karának évnyitóját és díszoklevél átadóját az egyetem aulájában, amely egyben az intézmény központi évnyitója is volt.

„Önök rangos, a minőség iránt elkötelezett, kutatásfejlesztés-orientált, ugyanakkor hallgatóbarát, és hatodik közösséget teremtő intézményt választottak, ahol a szakmai ismereteken túl baráti kapcsolatokra, közösségi élményekre is szert tehetnek, és amennyiben szükségük lenne rá, a személyes törődést is megtapasztalhatják” – köszöntötte büszkén az elsőéves hallgatókat az intézmény rektora, dr. Gelencsér András ünnepi beszédében.

„Magasra tettük a lécet, de ha megugorják, garantálni tudjuk a jól fizető, biztos állást, és a szakmai sikereket. Pillantsanak rá valamelyik szomszédjukra; ha az eddigi trend folytatódik, kettejük közül az egyik nem fog már itt ülni a diplomaátadó ünnepélyen. Mutassák meg, hogy önök mások, tegyenek meg mindent, hogy ez ne így legyen, vegyék komolyan feladataikat, és segítsék egymást is!” – bíztatta tovább a rektor a Mérnöki Kar újoncait.

Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója is köszöntötte az évnyitó résztvevőit, amely során kiemelte a cég újító szellemét, és az egyetemmel való igazán nyerő együttműködését: minden évben harminc diák írja náluk a szakdolgozatát.

Dr. Németh Sándor docens, a Mérnöki Kar dékánja ünnepi gondolatait az egyetem sikeres fejlesztések, az oktatók elismerései köré fonta, majd kiemelte azt is, hogy a következő év nemcsak azért igazi kihívás, mert a dékán első tanéve lesz, hanem mert jubileum előtt is állnak: jövőre ünneplik a Veszprémi Vegyipari Egyetem alapításának 70. évfordulóját.

Az ünnepség folytatásában díjakat, jubileumi emléklapokat, oktatói és hallgatói elismeréseket nyújtottak át, valamint átadták a vas-, gyémánt- és aranydiplomák is.

A Pro Meritis díjat kapta: Dr. Németh Zoltán

Oktatói tevékenysége mellet számos szakdolgozat, TDK dolgozat témavezetője. Tudományos eredményeit publikációk és előadások bizonyítják. Volt az Egyetemi Tanács választott tagja, 8 éven át a Mérnöki Kar dékán helyettesi pozícióját is betöltötte. A hallgatók körében méltán népszerű oktató „Legnépszerűbb Oktató” címmel, valamint Sebestyén Attila emlékéremmel is büszkélkedhet. Lelkes résztvevője az egyetemi hallgatói rendezvényeknek. Munkássága mellett aktív sportéletet is folytat. Hosszú ideig volt a kispályás labdarúgás több meghatározó csapatának tagja, jelenleg is a szenior teniszcsapat játékosa, állandó résztvevője a Balaton Regatta evezősversenyeknek. 2008 óta a Veszprémi Egyetemi Sport Club elnöke.

A Volkra Ottó díjat kapta: Dr. Markó László

Hosszabb-rövidebb időre vendégprofesszornak is hívták többek között az Egyesült Államokba és Franciaországba is. Több éven keresztül töltötte be a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Kémiai Kutatóintézetének igazgatói, valamint az MTA Kémiai Tudományok Osztályának elnöki pozícióját. 1996-tól 2002-ig az MTA Veszprémi Területi Bizottságának elnöke volt. Hosszú pályafutása során nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatal generációk körében egyre népszerűbbé vált a kutatás. Munkásságának elismerését számos kitüntetés, többek között Veszprém Város Díszpolgára, Állami Díj, Alexander von Humboldt-díj, Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje, Arany János Közalapítvány Nagydíja, Akadémiai Aranyérem, Területi Príma Díj, Cholnoky-díj fémjelzi.

Fotók: Gáspár Gábor

Ágel Zita Krisztina
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására. 2022. augusztus 3. 11:03 Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be. 2021. november 26. 12:15 Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben. 2021. február 2. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.