2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Európa jövőjéről az egyetemistáknak

2018. szeptember 19. 20:24
Dr. Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője tett látogatást Veszprémbe szerdán, amikor az egyetem Polinszky-termében tartott előadást „Európa jövőjéről” címmel.

A képviseletvezető a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az általa működtetett Veszprém megyei Europe Direct Tájékoztató Központ meghívására érkezett a városba – a szervezők és a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának együttműködésével tartott előadást az egyetemi hallgatók számára.

Dr. Zupkó Gábor előadásában bemutatta az Unió és a képviseletek munkáját, kiemelt néhány fontos történelmi momentumot, szemléltette az együttműködés céljait, valamint kiemelte azokat a fejlesztéseket, amelyek uniós támogatásból jöttek létre.

Dr. Zupkó GáborDr. Zupkó Gábor

„Európa talán a világ legjobb helye” – hasonlította össze Európa békés közösségét egy világtérképen a többi kontinenssel. A képviseletvezető elmondta, akkor tudjuk megőrizni ezt a békét, ha gazdaságilag és politikailag együttműködünk, majd részletezte azokat a kihívásokat, amelyekkel az Európai Unió szembenéz: a bizalom és a legitimáció kérdéskörét, társadalmi és gazdasági kihívásokat.

Az előadás során ismertette az egyetemisták számára a Bizottság fehér könyvét is, tehát azt, hogy az EU-nak milyen lehetséges „forgatókönyvei” vannak a jövőre nézve, illetve az Unió következő időszakának menetrendjét is végigkövethették a diákok.

Dr. Zupkó Gábor előadása után az egyetemi hallgatók kérdéseket tehettek fel – a képviseletvezető számos érdekes felvetésre adott választ. Többek között a világgazdaság és az Unió jövőbeli viszonyáról, a Brexit kérdéséről, továbbá az EU befolyásáról, tekintélyéről érdeklődtek a kíváncsi hallgatók.

Ágel Zita Krisztina
Domján Attila

További cikkek

Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen
Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen
A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására.
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be.
Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem
Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben.
A Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében valósul meg a Pannon Egyetem környezetvédelmi és nanotechnológiai projektje
A Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében valósul meg a Pannon Egyetem környezetvédelmi és nanotechnológiai projektje
A Pannon Egyetemen 2020. augusztus 1. és 2021. július 31. között valósul meg az a pályázati program, amely a környezeti változások légkörre és felszíni vizekre gyakorolt hatásával, valamint funkcionális nanoanyagok és szenzorok alkalmazásorientált kutatás-fejlesztésével foglalkozik. A projekt a Tématerületi Kiválósági Program 2020 (TKP2020-IKA-07) Intézményi Kiválóság alprogramja keretében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól 700 000 000 Ft forint támogatást kapott.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.