Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nem volt szabályszerű az ÉNYKK vagyongazdálkodása

2018. október 2. 14:10 // Forrás: mti
Nem volt szabályszerű az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vagyongazdálkodása 2013-ban, 2016-ban pedig a vagyongazdálkodás és a beszámoló sem volt szabályszerű, ami veszélyeztette a vagyon megőrzését és az elszámoltathatóságot - állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központot a magyar állam alapította 2012. novemberében. A szombathelyi székhelyű társaság fő tevékenysége, egyben közfeladata az ellenőrzött időszakban a személyszállítás volt. A helyközi közösségi közlekedéssel kapcsolatos tevékenységét Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye területén látta el. A régióba tartozó hat társaság, a Balaton, a Bakony, a Kisalföld, a Somló, a Vas és a Zala Volán Zrt. 2014. december 31-i hatállyal beolvadt az ÉNYKK Zrt-be.

Az ÁSZ megállapította, hogy az ÉNYKK Zrt. szabályozottsága 2013-ban nem volt szabályszerű, de 2016-ban már megfelelt a jogszabályi előírásoknak. Azonban a társaság vagyongazdálkodása sem 2013-ban, sem 2016-ban nem volt szabályszerű. A 2016. évi beszámoló mérlegtételeit nem támasztotta alá leltár, ami veszélyeztette a vagyon megőrzését és az elszámoltathatóságot. A társaság teljesítette közzétételi és adatszolgáltatási kötelezettségét, de 2016-ban olyan beszámolót tett közzé, amely nem felelt meg a jogszabálynak.

A megállapítások alapján az Állami Számvevőszék az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatójának javaslatot fogalmazott meg, amelyre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteni.

vehir.hu
további cikkek
Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. 2024. április 24. 11:29 Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.