2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

21. századi körülmények az agráriumban dolgozóknak

2018. október 14. 11:33
Szombaton avatták fel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara veszprémi igazgatóságának új létesítményét. A cél, hogy 21. századi körülményeket biztosítsanak a falugazdászoknak és a kamara ügyfeleinek.

A veszprémi Csererdei utcában avatták fel szombat délután a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatóságának megújult épületét. Kívül még tartanak a munkálatok, ám belül már 21. századi körülmények fogadják az igazgatóságra érkező ügyfeleket és falugazdászokat.

Porga Gyula polgármester szerint a korábbiakhoz képest pozitív előrelépés történt a megújítással, mely a város és térségének közös sikere: a kamara és a városvezetés közösen gondolkozik Veszprém és vidékének megerősítéséről. -Egy város akkor tud erős lenni, ha a város és vidéke egységben tud erőt felmutatni. Ha az erős várost erős vidék veszi körbe, funkcióikban és szolgáltatásaiban kiegészítik egymást. Ezt az együttműködést és közös gondolkozást a Bakony Expo is példázza- fogalmazott.

Győrffy Balázs, Sövényházy Balázs (megyei elnök), Farkasdy Károly (megyei igazgató) és porga gyula az ünnepélyes szalagátvágáskorGyőrffy Balázs, Sövényházy Balázs (megyei elnök), Farkasdy Károly (megyei igazgató) és porga gyula az ünnepélyes szalagátvágáskor

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke köszöntőjében azt mondta, a nemrégiben átadott pápai szolgáltatóközpont után az új veszprémi igazgatósági épület megnyitása keretbe foglalja mindazt, amit a kamara a vidékfejlesztési hálózat infrastruktúrális fejlesztéseiről képzel: egységes arculat és 21. századi körülmények a falugazdászoknak és a kamara több mint 10 ezer megyei ügyfelének. – A központ rangot is ad annak a munkának, amit a kollegák a magyar élelmiszeriparon keresztül a hazai gazdaság felé végeznek.

győrffy balázs, a NAK elnökegyőrffy balázs, a NAK elnöke

Az épület amellett hogy igazgatóságként funkcionál, szolgaltatásokat is nyújt: csütörtök kivételével minden hétköznap pályázati tanácsadásért és ügyintézésért is jöhetnek az agrágrazdaságban dolgozók.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Idén is a Continental vezeti a toplistát
Idén is a Continental vezeti a toplistát
A járműipar uralja Veszprém megye termelését, nagyot fejlődött a turizmus és az építőipar az elmúlt években – derült ki az Iparkamara szerdai rendezvényén.
Tapasztalatok a foglalkoztatásról
Tapasztalatok a foglalkoztatásról
Kétnapos konferencián osztják meg tapasztalataikat a foglalkoztatásról a megyei jogú városok képviselői Veszprémben.
Csaknem 50 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők az idén egy felmérés szerint
Csaknem 50 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők az idén egy felmérés szerint
A tavalyi 41 ezer forint helyett az idén már átlagosan 48 400 forintot terveznek karácsonyi ajándékokra költeni az aktív internetezők, ami több mint 20 ezer forinttal haladja meg a négy évvel ezelőtti keretet - derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital éves közös kutatásából.
Fordulat a lakáspiacon
Fordulat a lakáspiacon
Csökken a kereslet, elfogytak a vevők, ez pedig lejjebb nyomhatja az ingatlanárakat. Az Otthon Centrum szakembereit kérdeztük, mi zajlik a lakáspiacon?
Már csak egy hétig lehet fizetni a régi 500 forintos bankjegyekkel
Már csak egy hétig lehet fizetni a régi 500 forintos bankjegyekkel
Már csak egy hétig, azaz 2019. október 31-ig használhatók a régi 500 forintos bankjegyek készpénzes vásárlásnál, november 1-től az idén februárban megjelent, megújított 500 forintos címlettel lehet fizetni - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap