Választott kategóriában (mystery box) a 28-ból a 4. helyet szerezte meg az Oliva étterem séfje és csapata a hétvégi nemzetközi pontszerző barbecue versenyen Tállyán. A világ első számú barbecue-szervezete, a KCBS (Kansas City Barbeque Society) által rendezett megmérettetésre Európa minden szegletéből érkeztek csapatok, komolyabbak is, így igazán előkelő helynek számít a negyedik hely. Pláne azért, mert a mystery box egy választott kategória, melyben az induló csapatok sem tudják előre, hogy milyen alapanyagokkal kell dolgozniuk.
A baráti társaságból álló Tornyos BBQ team fejét, Tornyos Balázst épp a versenyről hazafelé értük el telefonon:
„Nagyon fáradtak vagyunk, és abszolút elégedettek vagyunk a mystery box-ban elért negyedik hellyel. A hat bíró közül hárman is maximális pontra értékelték a főztünket. Elsőre szerintünk ez egy jó eredmény, jövőre biztosan ismét elindulunk.”
A mangalica máj tálalása:
Tornyos és csapata (Tornyos Balázs, Kovács Zoltán, Nagy Ákos, Fabó Péter, Schuch Bence, Nyerges Róbert) a szósz kategóriában 16. lett, ami szintén nem rossz egy olyan megmérettetésen, melyre elvileg a világ legjobb verseny-barbecue csapatai neveznek. A legtöbb díjat egyébként a holland alakulatok gyűjtötték be.
Jó hír az ínyenceknek, hogy a szőlővel készült mangalica májat (egész pontosan: mézes-mustáros mangalicamáj fehérboros szőlőmártással, fügével, sáfrányos rizottóval) e hét végétől bárki megkóstolhatja az Oliva étteremben.
A 37 csapatos versenyre bárki nevezhetett, így a Tállya BBQ-ra Magyarországról, Hollandiából, Svédországból, Németországból, Ausztriából, Romániából, Belgiumból, Szlovéniából és Szlovákiából jöttek sütni.Az érmek mellett a legjobb csapat a 2019-es Jack Daniel’s világbajnokságra kapott szabadkártyát.