Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tornyosék mangalica mája és szőlője negyedik helyezést ért a Tállya BBQ-n

2018. október 15. 14:14
A Tornyos BBQ épp, hogy lecsúszott mystery box kategória dobogójáról.

Választott kategóriában (mystery box) a 28-ból a 4. helyet szerezte meg az Oliva étterem séfje és csapata a hétvégi nemzetközi pontszerző barbecue versenyen Tállyán. A világ első számú barbecue-szervezete, a KCBS (Kansas City Barbeque Society) által rendezett megmérettetésre Európa minden szegletéből érkeztek csapatok, komolyabbak is, így igazán előkelő helynek számít a negyedik hely. Pláne azért, mert a mystery box egy választott kategória, melyben az induló csapatok sem tudják előre, hogy milyen alapanyagokkal kell dolgozniuk.

A tornyos bbq teamA tornyos bbq team

A baráti társaságból álló Tornyos BBQ team fejét, Tornyos Balázst épp a versenyről hazafelé értük el telefonon:

„Nagyon fáradtak vagyunk, és abszolút elégedettek vagyunk a mystery box-ban elért negyedik hellyel. A hat bíró közül hárman is maximális pontra értékelték a főztünket. Elsőre szerintünk ez egy jó eredmény, jövőre biztosan ismét elindulunk.”

A mangalica máj tálalása:

Tornyos és csapata (Tornyos Balázs, Kovács Zoltán, Nagy Ákos, Fabó Péter, Schuch Bence, Nyerges Róbert) a szósz kategóriában 16. lett, ami szintén nem rossz egy olyan megmérettetésen, melyre elvileg a világ legjobb verseny-barbecue csapatai neveznek. A legtöbb díjat egyébként a holland alakulatok gyűjtötték be.

Jó hír az ínyenceknek, hogy a szőlővel készült mangalica májat (egész pontosan: mézes-mustáros mangalicamáj fehérboros szőlőmártással, fügével, sáfrányos rizottóval) e hét végétől bárki megkóstolhatja az Oliva étteremben.

A 37 csapatos versenyre bárki nevezhetett, így a Tállya BBQ-ra Magyarországról, Hollandiából, Svédországból, Németországból, Ausztriából, Romániából, Belgiumból, Szlovéniából és Szlovákiából jöttek sütni.Az érmek mellett a legjobb csapat a 2019-es Jack Daniel’s világbajnokságra kapott szabadkártyát.

Ge. Á.
további cikkek
Adventi süti workshop Kalas Györgyivel a KUNSZT!-ban Adventi süti workshop Kalas Györgyivel a KUNSZT!-ban Advent első vasárnapján a veszprémi KUNSZT! kávézó egy igazán különleges programmal várja a gyerekeket és szüleiket: Kalas Györgyi gasztroújságíró és gyerekkönyvek szerzője tart adventi süti workshopot.  2024. november 29. 13:36 Gyermek video kolonoszkóppal gazdagodott a Csolnoky Ferenc Kórház egészség Gyermek video kolonoszkóppal gazdagodott a Csolnoky Ferenc Kórház Hétfő délután került sor az ünnepélyes átadásra; azt eszközt a kórház gyermekosztályának alapítványa, az Emberkék Alapítvány adományozta az intézménynek, mely sikeresen pályázott a Pro Filii Alapítványhoz forrásért. 2024. október 8. 13:28 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00 Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal szeptember 6-7-8. között rendezik Veszprémben. 2024. június 26. 16:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.