2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Továbbra is a Continental vezeti a megyei toplistát

2018. november 7. 14:02
Bemutatta a Veszprém megyei vállalkozások idei TOP 300-as listáját a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szerdán.

A legeredményesebb vállalkozások listáját szemléző kiadványt az Iparkamara székházában mutatták be.

A rendezvényen Grábics Ágnes, a Központi Statisztikai Hivatal osztályvezetője ismertette Magyarország gazdasági teljesítményét, amely a 2008-as válság után 2013-ban ismét növekedő pályára állt. Veszprém megye gazdaságát is kedvező folyamatok jellemzik, az egy főre jutó GDP-t illetően a megyék körében a középmezőnyben foglal helyet, az uniós átlagtól ugyanakkor jelentősen elmarad - noha a lemaradás mértéke folyamatosan csökken.

Grábics ÁgnesGrábics Ágnes

2016-ban 23086 vállalkozás működött megyénkben, a lakosság számára vetítve ezzel az ország egyik legaktívabb területének számít. A lakoság gazdasági aktivitását illetően a foglalkoztatottak aránya a 60 százalékot is meghaladja, országosan ezzel csak Budapest és Győr-Moson-Sopron előzi meg megyénket,

a munkanélküliségi ráta mindössze másfél százalék - ebben a mutatóban megyénk a legjobb az országban.

- A megye TOP 300 vállalkozása foglalkoztatja a megye munkavállalóinak 59%-át, a megyei nettó árbevétel 78%-a hozzájuk kapcsolódik, és a megye exportjának 98%-át ők realizálták - fejtette ki Dégi Zoltán, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója.

Dégi ZoltánDégi Zoltán

Dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke leplezte le a toplistát. Az elnök arra intette a jelenlévő vállalkozókat: szükség van a beruházásokra, azok nélkül nem lehet előrelépni a megyék rangsorában. Hozzátette: nagy a fluktuáció is a háromszázas listán, ami arra figyelmeztet, hogy nem elég egyszer jól teljesíteni, folyamatosan fejlődni kell, különben a többi vállalkozás ellép, és a legeredményesebb vállalkozások listájáról ki is lehet kerülni.

Markovszky György (archív)Markovszky György (archív)

A tíz legeredményesebb vállalkozás:

1. Continental Automotive Hungary Kft. (Veszprém)
2. Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. (Veszprém)
3. Nitrogénművek Zrt. (Pétfürdő)
4. Adient Mezőlak Kft. (Mezőlak)
5. Vöröskő Kft. (Veszprém)
6. Le Bélier Magyarország Zrt. (Ajka)
7. Inotral Zrt. (Várpalota)
8. Yanfeng Hungary Kft. (Pápa)
9. MTD Hungária Kft. (Nemesvámos)
10. Duvenbeck Logisztikai Kft. (Csehbánya)

Söge
Domján Attila

További cikkek

Idén is a Continental vezeti a toplistát
Idén is a Continental vezeti a toplistát
A járműipar uralja Veszprém megye termelését, nagyot fejlődött a turizmus és az építőipar az elmúlt években – derült ki az Iparkamara szerdai rendezvényén.
Tapasztalatok a foglalkoztatásról
Tapasztalatok a foglalkoztatásról
Kétnapos konferencián osztják meg tapasztalataikat a foglalkoztatásról a megyei jogú városok képviselői Veszprémben.
Csaknem 50 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők az idén egy felmérés szerint
Csaknem 50 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők az idén egy felmérés szerint
A tavalyi 41 ezer forint helyett az idén már átlagosan 48 400 forintot terveznek karácsonyi ajándékokra költeni az aktív internetezők, ami több mint 20 ezer forinttal haladja meg a négy évvel ezelőtti keretet - derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital éves közös kutatásából.
Fordulat a lakáspiacon
Fordulat a lakáspiacon
Csökken a kereslet, elfogytak a vevők, ez pedig lejjebb nyomhatja az ingatlanárakat. Az Otthon Centrum szakembereit kérdeztük, mi zajlik a lakáspiacon?
Már csak egy hétig lehet fizetni a régi 500 forintos bankjegyekkel
Már csak egy hétig lehet fizetni a régi 500 forintos bankjegyekkel
Már csak egy hétig, azaz 2019. október 31-ig használhatók a régi 500 forintos bankjegyek készpénzes vásárlásnál, november 1-től az idén februárban megjelent, megújított 500 forintos címlettel lehet fizetni - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap