Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadja portfólióját a Kinizsi Bank

2018. december 3. 13:10
A Kinizsi Bank a B3 Takaréknak adja át portfólióját. A veszprémi pénzintézet 2019 február 1-től befektetési társaságként, Kinizsi Invest Zrt.-ként működik tovább.

Az idén 60 éves Kinizsi Bank a banki licenszét visszaadva eladja portfólióját a B3 Takaréknak- jelentette be Lakatos Antal tulajdonos hétfő délelőtt Veszprémben.

A sajtótájékoztatón kifejtette, a „politikai és gazdasági érdekek egy irányba mutató elképzeléseinek helyt adva” jutottak erre a döntésre. Az adásvételi szerződést november 30-án írták alá, melynek értelmében a Kinizsi Bank 30 milliárd forintos betétállománya, számlavezetett állománya, hitelállománya és egyéb pénzügyi tevékenységei a szentgáli központú B3 Takarékhoz kerülnek.

Lakatos Antal, a Kinizsi Bank meghatározó tulajdonosa a hétfő délelőtti sajótájékoztatónLakatos Antal, a Kinizsi Bank meghatározó tulajdonosa a hétfő délelőtti sajótájékoztatón

A Kinizsi Bank február 1-től nem végez banki tevékenységet, de mint befektetési vállalkozás, tovább működik Kinizsi Invest Zrt. néven. A változás a meglévő ügyfeleket és a 85 alkalmazottat szinte nem érinti, csupán a névtáblákat cserélik le. A Kinizsi Bank a társasággá alakulást követően 13 országos fiókját megtartva új pénzügyi tevékenységeket végez, átalakítja költségstruktúráját és hasznosítja ingatlanjait.

Lakatos - aki a Kinizsi Invest Zrt. elnök vezérigazgatója lesz - szerint „win-win”, korrekt és sikeres üzleti megállapodást kötöttek, és ahogy az eltelt 60 évben, a jövőben is a meghatározó gazdasági szereplők kívánnak lenni.

'Csupán a névtáblákat cserélik le''Csupán a névtáblákat cserélik le'

Az eladás egy, a korábban elkezdett átalakulási folyamat része, mellyel nem titkolt cél, hogy 2020-ra 12 takarékszövetkezetből, 3 kereskedelmi bankból, valamint Takarék Kereskedelmi Bankból (korábbi FHB) több lépcsőben egyetlen univerzális kereskedelmi bankot alakítsanak, Alfabank néven.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. tegnap 10:19 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.