2020. május 28. // Emil, Csanád névnap

Átadja portfólióját a Kinizsi Bank

2018. december 3. 13:10
A Kinizsi Bank a B3 Takaréknak adja át portfólióját. A veszprémi pénzintézet 2019 február 1-től befektetési társaságként, Kinizsi Invest Zrt.-ként működik tovább.

Az idén 60 éves Kinizsi Bank a banki licenszét visszaadva eladja portfólióját a B3 Takaréknak- jelentette be Lakatos Antal tulajdonos hétfő délelőtt Veszprémben.

A sajtótájékoztatón kifejtette, a „politikai és gazdasági érdekek egy irányba mutató elképzeléseinek helyt adva” jutottak erre a döntésre. Az adásvételi szerződést november 30-án írták alá, melynek értelmében a Kinizsi Bank 30 milliárd forintos betétállománya, számlavezetett állománya, hitelállománya és egyéb pénzügyi tevékenységei a szentgáli központú B3 Takarékhoz kerülnek.

Lakatos Antal, a Kinizsi Bank meghatározó tulajdonosa a hétfő délelőtti sajótájékoztatónLakatos Antal, a Kinizsi Bank meghatározó tulajdonosa a hétfő délelőtti sajótájékoztatón

A Kinizsi Bank február 1-től nem végez banki tevékenységet, de mint befektetési vállalkozás, tovább működik Kinizsi Invest Zrt. néven. A változás a meglévő ügyfeleket és a 85 alkalmazottat szinte nem érinti, csupán a névtáblákat cserélik le. A Kinizsi Bank a társasággá alakulást követően 13 országos fiókját megtartva új pénzügyi tevékenységeket végez, átalakítja költségstruktúráját és hasznosítja ingatlanjait.

Lakatos - aki a Kinizsi Invest Zrt. elnök vezérigazgatója lesz - szerint „win-win”, korrekt és sikeres üzleti megállapodást kötöttek, és ahogy az eltelt 60 évben, a jövőben is a meghatározó gazdasági szereplők kívánnak lenni.

'Csupán a névtáblákat cserélik le''Csupán a névtáblákat cserélik le'

Az eladás egy, a korábban elkezdett átalakulási folyamat része, mellyel nem titkolt cél, hogy 2020-ra 12 takarékszövetkezetből, 3 kereskedelmi bankból, valamint Takarék Kereskedelmi Bankból (korábbi FHB) több lépcsőben egyetlen univerzális kereskedelmi bankot alakítsanak, Alfabank néven.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Jövőre 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Jövőre 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta a 2021-es költségvetés tervezetét.
Mi lesz a nyári diákmunkákkal?
Mi lesz a nyári diákmunkákkal?
Hogyan hatott a koronavírus-járvány a diákmunka piacára, vajon találnak-e munkát a diákok nyáron és ha igen, hol? Gazsi Attilát, a Meló-Diák Hálózat észak-dunántúli vezetőjét kérdeztük az aktuális helyzetről.
Újabb veszprémi cég kapott százmilliós fejlesztési támogatást az államtól
Újabb veszprémi cég kapott százmilliós fejlesztési támogatást az államtól
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján, ahol a veszprémi Balaton Bútor is a támogatottak között volt.
Közel háromszázmilliós támogatást kap a Valeo-Siemens
Közel háromszázmilliós támogatást kap a Valeo-Siemens
A Valeo Siemens eAutomotive Hungary Kft. 597 millió forint értékben fektet be, amihez 287 millió forintot meghaladó állami segítséget kap.
Leállítja a termelést az MTD a nemesvámosi üzemében
Leállítja a termelést az MTD a nemesvámosi üzemében
Az amerikai hátterű cég a mai napon közleményében részletezte a leállás indokait. Az intézkedés várhatóan 465 főt érint, adminisztratív és logisztikai területen viszont 55 munkahelyet fenntart a régióban.
2020. május 28. // Emil, Csanád névnap