2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Diplomaátadó ünnepély az MFTK végzőseinek

2019. február 3. 4:00
A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar végzett hallgatói február másodikán vehették át okleveleiket.

Vonderviszt Ferenc, a Pannon Egyetem rektorhelyettese, az egyetemi évek legfontosabb eseményének nevezte a diplomaátadó ünnepélyt, hiszen az oklevelek, az idáig vezető hosszú útnak, és az elvégzett munkának eredményességét jelentik. A rektorhelyettes elmondta, minden diák büszke lehet a diploma megszerzésére, és arra is, hogy a fiatal éveiket a Pannon Egyetemen töltötték, hiszen a kiválósági rangsorokban az ország legjobb egyetemei között tartják számon.

Az ünnepély díszvendége volt Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, aki egy egészen kivételes beszéddel lepte meg a közönséget, hiszen a hallgatók búcsújára Mr. Keating, vagyis az általa játszott Holt költők társasága című előadás tanár emberének gondolatait hozta el. „Carpe diem”, hangzott el többször is, majd az élet megismeréséül szolgáló új és új perspektívák keresésére hívta fel a figyelmet, sok szerencsét kívánva a végzett hallgatóknak.

Navracsics Judit, a kar dékánja ünnepi beszédében kiemelte: a hallgatók, az új ismeretek és készségek elsajátítása mellett, a kritikai gondolkodást, a tenni akarást és a kreativitást is „eltulajdoníthatták”, és bízik abban, hogy a felsoroltak birtokában élve, egy életre bebiztosították maguknak a megélhetést. Továbbá reméli, hogy a diákok elhatározásaiban szerepel, hogy a világot jobbá, szebbé, és gazdagabbá tegyék.

Miszlivetz Ferenc, a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézet főigazgatója egy szubjektív érzés kifejtésével kezdte beszédét, aki idegenkedik a formális összejövetelektől, de a veszprémi diplomaátadók kivételt képeznek. Elmondása szerint: „Valami történik, ami máshol nincs.”. Szerinte igazi közösséget alkot az egyetem minden tagja, melyre igen büszke. Végzős hallgatóitól végül angol nyelven köszönt el.

A Pannon Egyetem Szenátusa javaslatára az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Ötvösné Vadnay Mariannának, tudományos munkatársnak, nyugállományba vonuló pedagógusnak, aki kiemelkedő munkájával a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedett. Dr. Czeglédi Sándor docens úr, huszonöt éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréséül emléklapot vehetett át.

A végzős hallgatók fogadalomtételeik után, az oklevelek átadása következett, több mint ötven diploma került átadásra.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen
Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen
A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására.
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen
Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be.
Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem
Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben.
A Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében valósul meg a Pannon Egyetem környezetvédelmi és nanotechnológiai projektje
A Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében valósul meg a Pannon Egyetem környezetvédelmi és nanotechnológiai projektje
A Pannon Egyetemen 2020. augusztus 1. és 2021. július 31. között valósul meg az a pályázati program, amely a környezeti változások légkörre és felszíni vizekre gyakorolt hatásával, valamint funkcionális nanoanyagok és szenzorok alkalmazásorientált kutatás-fejlesztésével foglalkozik. A projekt a Tématerületi Kiválósági Program 2020 (TKP2020-IKA-07) Intézményi Kiválóság alprogramja keretében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól 700 000 000 Ft forint támogatást kapott.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.