2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona névnap

Az iskolának készítettek raklapkanapékat a Táncsicsban

A szakközépiskola asztalos tanulói az újrahasznosítás jegyében készítettek bútorokat, melyeket mostantól a folyosón bárki használhat.

Két nap, két szaktanár -Kajtár Jenő és Sanda András-és huszonhárom kilencedik osztályos asztalosnak készülő diák. És persze némi raklap. Ennyi kellett ahhoz, hogy a Veszprémi SZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája néhány saját, manapság divatos raklapbútort helyezzen ki folyosóira. A diákok szerint nem volt nehéz munka, tetszett nekik, és a jövőben szívesen készítenének hasonlókat.

Az iskola a szemléletformáló Gondold át a Suliban! nevű projekt keretében hozta létre a kanapékat, a projekt során a KÖR Alapítvánnyal, a VKSZ Zrt-vel, a VHK Nonprofit Kft.-vel és a Balaton Felvidéki Nemzeti Parkkal közösen dolgozott össze. Ez a tömörülés korábban hasonló felállásban környezeti nevelésről szóló vetélkedőket is szervezett nem csak itt, hanem a város más intézményeiben is.

Eveli Péter iskolaigazgató szerint pozitív a saját készítésű bútorok kihelyezésének híre, és megköszönte a média munkatársainak az érdeklődést a szerdán tartott sajtótájékoztatón. –Büszke vagyok arra, hogy a Táncsics iskolában ilyen munka folyik, és a fiatalok ismét megmutathatják magukat- mondta. Az asztalosnak készülő diákok egy hónappal ezelőtt 50 db madárodút készítettek a város számára.

Eveli Péter igazgató büszke az iskolában tanuló diákokraEveli Péter igazgató büszke az iskolában tanuló diákokra

A bútorok mostani kihelyezése nem egyszeri projekt, hanem első lépése a közösségi tér újraálmodásának. Az igazgató felkérte az építész munkaközösséget, hogy hasonló stílusban tervezzék újra a közösségi tér dizájnját. A raklapkanapék mellé a jövőben asztalok és burkolatok érkeznek, amiket szintén a diákok készítenek el.