Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

XXI. századi közlekedési infrastruktúra jött létre Veszprém északi iparterületén

2019. február 6. 16:03
Az „Északi iparterület közlekedésfejlesztése” című projekt keretében teljesült a Henger utcai útépítés. Az új út hivatalos átadására szerda délelőtt került sor, ahol a Porga Gyula polgármester, Ötvös Tamás, a Balluff Elektronikai Kft. ügyvezetője, valamint Kardos Péter, a JOST Hungária Kft. ügyvezetője is jelen volt.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.1.5-16 kódszámú pályázat keretében gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztésre nyert 2,7 milliárd forint támogatást. A projekt keretében megvalósul a Kistó utca burkolatrekonstrukciója, Kelet-nyugati közlekedési főtengely – I. szakasz (Pápai út – Kistó utca közötti szakasz) kialakítása, valamint Pápai úti útépítés. A projekt első ütemében a Henger utcai útépítés teljesült, mely összköltsége mintegy 617 millió forint volt.

A projektben megvalósult útszakasz hossza összesen 874,6 méter, melyből 700m útfelújítás, 175m új építés volt. Az Ipar utca keresztezésénél tervezett, 4 ágú körforgalomtól északi irányban mindkét oldalon, 3 m széles, párhuzamos buszparkoló került kialakításra a Piramis utcáig.

„Több évtizedes álom valósult meg az elmúlt év végén, mikor átadásra került a Henger utca útépítés. A városnak egyik legfontosabb gazdasági helyszínén, egy ipari háromszögben fut a Henger utca, hiszen a veszprémi munkahelyek több, mint 20%-a a város ezen részén található. Ezt a szempontot is figyelembe véve, a városnak egy régi adóssága volt, hogy egy kiemelt Veszprém gazdasága szempontjából a legfontosabb gazdasági társaságok által birtokolt terület közlekedési infrastruktúráját megújítsuk.” – mondta Porga Gyula a szerdai sajtótájékoztatón.

Az északi iparterületen működő cégek vezetői és Porga Gyula polgármester a szerdai sajtótájékoztatónAz északi iparterületen működő cégek vezetői és Porga Gyula polgármester a szerdai sajtótájékoztatón

A Házgyári úti csatlakozásnál a Henger utca 2,5m-rel kiszélesült és kialakításra került egy jobbra kanyarodó sáv, annak érdekében, hogy a Házgyári útra két irányban kikanyarodó forgalom könnyebben le tudjon bonyolódni.

Az északi iparterületen működő cégek vezetői közül a Balluff Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója, Ötvös Tamás elmondása szerint „a projekt eredményét látva, és azt, hogy milyen célt szolgál, biztosak lehetünk abban, hogy ennek az ipari övezetnek méltó szakaszát tudtuk kialakítani. A Pápai út és Házgyári út között kialakult közlekedés az itt lévő cégek részére egy olyan kulturált és modern környezetben valósult meg, amire az itt dolgozók is régóta vártak.”

Kardos Péter, a JOST Hungária Kft. ügyvezetője elmondta, visszaemlékezve a pár évvel ezelőtti közlekedési problémákra, miszerint az itt dolgozók az úttestre szálltak le a buszról, vagy kivilágítatlan útszakaszon közelítették meg munkahelyüket, jelen fejlesztés óriási előrelépés a város ezen szakaszán.

„Abban a szituációban, amikor a városban és a régióban is küzdünk a munkavállalókért, azt gondolom, nagyon fontos, hogy a minimális követelményeknek, emberi elvárásoknak megfelelően tudjuk megközelíteni munkahelyünket.” – mondta az ügyvezető.

A Henger utca mentén összesen 21 db autóbusz és 27 db személygépjármű részére parkolási lehetőséget biztosítottak. A buszparkolók az úttal párhuzamosan helyezkednek el, a sávok szélessége 3,0m, a zúzottkő burkolattal ellátott személygépkocsi parkoló állások átépítésre kerültek térkő burkolattal, kiemelt szegéllyel határolva, merőleges beállással.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, hogy ezzel még nem ért véget az iparterület közlekedésfejlesztésének projektje, hiszen reményeik szerint a harmadik projektelem, a Pápai út és a Kistó utca megújítása is elkezdődhet ebben az évben.

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila
további cikkek
Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.