Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Old men on the block: visszatérő “fiúbanda”?

2019. március 11. 4:00 // Forrás: noizz.hu, nkotb.com
Talán nem is olyan necces a retro: turnéra indulnak és klippel jelentkeztek az “új srácok”. A New Kids on the Block közel ötven éves tagjai magukat sem kímélve táncolnak vissza a 80-as, 90-es évek gimis fiúbandák világába, és meglepően jól csinálják.

Az 1984-ben alakult együttes az első igazi fiúbandának mondható, hiszen az akkori korszak slágerlistáit uraló Michael Jackson, Aerosmith, Madonna, Cindy Lauper, Elton John, Whitney Houston, Lionel Richie, Guns N’ Roses mellett lassan lopták be a zenerajongók szívébe magukat a később tömeggyártásban készülő pelyhes állú, tökéletes szinkronban táncoló, érzelmes fiúcsapatok dalai.

Az 1988-as Hangin' Tough című második album viszont meghozta a sikert a fiataloknak, majd az 1999-es Step by step-pel minden nő emlékezetébe örökérvényűen belépdeltek és elindulhattak hódító útjukra az “újhullámos fiúbandák”.

Az érzékeny lelkű, helyes fiúk olyan hitelesen hirdették a fiatal lányoknak az őszinte szerelmet, a megható csalódásokat, az érzékiség és a vagányság tökéletes egyvelegével megfűszerezve, hogy a selymeshangú, fehérpolós, kigombolt inges, baseball sapkás változatok is évtizedekig eltörölhetetlen részei maradtak a popzenei kultúrának, mint a gyártósorról lepottyant tökéletesre kreált Ken babák, akiknek stílust és hangot adott “az igény és a kereslet”, pont, ahogy szeretnénk.

A fiúk Justin Timberlake-nek öltöztek a farsangon, divat volt a szőkített melír, és a fehér trikónál/polónál vagányabb összeállítás a Backstreet Boys óta nem létezett. De minden jó véget ér egyszer, kedvenc fiújaink is felnőttek és búcsut inthettünk egy felejthetetlen korszaknak: a 80-as, 90-es évek 5-6 fős fiúbandáinak.

A "One Direction és a Jonas Brothers évtizedében” csak lopva találkozhatunk a slágerré nemesült retro gyöngyszemekkel egy-egy Necc party, retro est alkalmával, de mégis a házibulik elmaradhatatlan részét képezik “a régi pasik”, mert hiába tagadnánk: az igazi bulikra kell a “ciki retro számok” közös kiabálása, amiket mindenki ismer, de mindenki tagad. Kisiskolás szerelmeink, példaképeink: A fiúk.

2018-ban röppent fel a hír, hogy a New Kids on the Block úgy döntött, turnéra indul: a stílusosan “The Mixtape Tour” névre keresztelt koncertsorozaton leporolják a régi kazikat és igazi klasszikusokkal hívják a Salt N Pepa, Tiffany, Debbie Gibson and Naughty by Nature közreműködésével egy nosztalgiakörre a 80-as, 90-es évek szerelmeseit. Szomorú hír, hogy a “megújult új srácok” csak Észak-Amerikáig húzzák a szalagot, így nekünk maradnak a retro bulik, Illetve a YouTube partik.

Öröm az ürömben, hogy a csapat gondolt ránk is, így egy hete felkerült egy videoklip, egy teljesen új dallal. Vegyes érzésekkel nyomtam le az indítás gombot: nem tudtam, hogy egy jó múltidéző bulizenére vagy öt korosodó pasi utolsó kapálózására számíthatok a régi sikerért.

Egyértelműen pozitív élmény: egy korszak történetét (beleértve magukat is) kellő szarkazmussal és önkritikával bemutató szórakoztató képsort és egy hallgathatatlannak tényleg nem mondható, akkori idők zeneiségét és hangulatát hitelesen idéző dalt kaptunk. Bármelyik klisés mondat jogosnak bizonyul: “nem csak a húszéveseké a világ", illetve "az öreg ember, nem vén ember", hiszen a 2019-es New Kids on the Block-ra még ma sem mondható, hogy “old men”.

Sulyok Georgina
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.