2023. február 6.
//
Dóra névnap

Iparterülettel gazdagodik Öskü

2019. március 11. 11:28
Ipari park létesül Öskü területén, a nyolcas út túloldalán. Hétfőn tették le az alapkövet.

A Kőkapu úton létesítendő iparterületet uniós pályázati forrásból közművesítik, a munka egy-két héten belül elkezdődhet, a kivitelező már csak a szükséges szakhatósági engedélyekre vár. A közművesítés után a tízhektáros területen található tíz telek beépítése is hamarosan megkezdődhet, az önkormányzat több érdeklődő céggel is tárgyal. A nyolcas útról könnyen elérhető terület iránt élelmiszeripari, ipari automatizálással foglalkozó vállalkozások is érdeklődnek, a Magyar Villamos Művek pedig napelemparkot telepítene a leendő ösküi iparzónába.

Az iparterületet a nyolcas út választja el a településtől (Google Maps)Az iparterületet a nyolcas út választja el a településtől (Google Maps)

A fejlesztés – ahogy arra az alapkőletételen Ovádi Péter parlamenti képviselő is rámutatott – minden érintettnek előnyös: a település jelentős adóbevételre számíthat az ide települő cégek révén, a vállalkozások pedig egy jól megközelíthető területen működhetnek, egy az innovációra nyitott önkormányzat partnereivé válhatnak.

A lakosság pedig helyben tud majd munkát vállalni, ingázás nélkül, a saját településén is megtalálhatja a boldogulását. Öskü polgármestere, Ángyán Tamás is azt várja a helyben teremtendő munkahelyektől, hogy azok növelik a település vonzerejét, mérséklik a falvakra általánosan jellemző elvándorlást.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A folyamatosan változó világ napról napra új kihívások elé állítja az idén húszéves Molnár Fotó csapatát. Molnár Adrien, az üzlet tulajdonosa szerint sikerük titka a személyes kapcsolat, amit még mindig igényelnek az ügyfeleik. A cég történetéről, a technológiai trendekről és az emberi kapcsolódásról beszélgettünk.
Párbeszédre van szükség a vállalkozásfejlesztési politikáról
Párbeszédre van szükség a vállalkozásfejlesztési politikáról
Míg rövid távon a kkv-knak stagnáló gazdasági környezettel és magas árakkal kell megküzdeniük, hosszabb távon csak képességeik megerősítésével válhatnak versenyképesebbé. Mindkét kihívásban kulcsfontosságú a vállalkozásfejlesztési politika, amelynek aktuális kérdéseiről, megújításának lehetőségeiről az Egyensúly Intézet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével partnerségben indított konzultációt. A sorozat veszprémi, záró rendezvényén a megszólalók egyetértettek abban, hogy a vállalkozások életét manapság elsősorban az infláció, a magas energiaárak és a drága hitelezés nehezíti meg, valamint továbbra is jelen van a munkaerőhiány problémája.
Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor
Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor
Az átlagosnál alacsonyabb volt a magyarországi villamosenergia-fogyasztás a karácsonyi időszakban, december legalacsonyabb napi csúcsterhelését karácsony első napján regisztrálta a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. tavaly, ahogy tavalyelőtt is.
Visszaeshet a karácsonyi költekezés egy felmérés szerint
Visszaeshet a karácsonyi költekezés egy felmérés szerint
A magyarok 53 százaléka az idén kevesebbet költ majd ajándékokra karácsony előtt, mint szeretne - derül ki a MediaMarkt megbízásából készült reprezentatív felmérésből.
Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok
Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok
Érezhetően megfontoltabbak a vásárlók, keresik az akciókat és az olcsóbb termékeket, így a korábbiaknál visszafogottabb év végi ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok - derül ki az MTI által készített körképből.