2022. augusztus 9.
//
Emőd névnap

Iparterülettel gazdagodik Öskü

2019. március 11. 11:28
Ipari park létesül Öskü területén, a nyolcas út túloldalán. Hétfőn tették le az alapkövet.

A Kőkapu úton létesítendő iparterületet uniós pályázati forrásból közművesítik, a munka egy-két héten belül elkezdődhet, a kivitelező már csak a szükséges szakhatósági engedélyekre vár. A közművesítés után a tízhektáros területen található tíz telek beépítése is hamarosan megkezdődhet, az önkormányzat több érdeklődő céggel is tárgyal. A nyolcas útról könnyen elérhető terület iránt élelmiszeripari, ipari automatizálással foglalkozó vállalkozások is érdeklődnek, a Magyar Villamos Művek pedig napelemparkot telepítene a leendő ösküi iparzónába.

Az iparterületet a nyolcas út választja el a településtől (Google Maps)Az iparterületet a nyolcas út választja el a településtől (Google Maps)

A fejlesztés – ahogy arra az alapkőletételen Ovádi Péter parlamenti képviselő is rámutatott – minden érintettnek előnyös: a település jelentős adóbevételre számíthat az ide települő cégek révén, a vállalkozások pedig egy jól megközelíthető területen működhetnek, egy az innovációra nyitott önkormányzat partnereivé válhatnak.

A lakosság pedig helyben tud majd munkát vállalni, ingázás nélkül, a saját településén is megtalálhatja a boldogulását. Öskü polgármestere, Ángyán Tamás is azt várja a helyben teremtendő munkahelyektől, hogy azok növelik a település vonzerejét, mérséklik a falvakra általánosan jellemző elvándorlást.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Egy kosárnyi egészség minden héten
Egy kosárnyi egészség minden héten
Májustól decemberig, dobozrendszerben szolgálja ki a kertközösséghez tartozó családokat a Barnagi Napfonat Kert. A vegyszermentes kert lelke, Barcsik Tamás budapesti építészből lett vidéki őstermelő.
Az ínséges időkben is kenyeret tesznek az éhezők asztalára
Az ínséges időkben is kenyeret tesznek az éhezők asztalára
Augusztus végéig gyűjtik a gazdák által rászorulók részére felajánlott búzát a Magyarok kenyere programban.
A régió fejlesztési irányairól egyeztettek
A régió fejlesztési irányairól egyeztettek
A veszprémi Megyeházán tartott zártkörű tájékoztatót a régió fejlesztési irányairól Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését
Az IMF rontja az idei világgazdasági előrejelzését
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) júliusi jelentésében jelentősen rontja a világgazdaság idei várható teljesítményével kapcsolatos előrejelzését - mondta Ceila Pazarbasioglu, az IMF stratégiai, politikai és elemzési osztályának igazgatója a G20-ak pénzügyminisztereinek és jegybanki vezetőinek az indonéz Bali szigetén rendezett találkozóján vasárnap.
Fiúként tisztelni, de üzleti partnerként harcolni
Fiúként tisztelni, de üzleti partnerként harcolni
A magyar Euronics üzletláncot birtokló Vöröskő Kft. kitűnik a hazai milliárdos árbevételű cégek közül. A mai napig családi vállalkozásként működik, miközben már saját márkájú műszaki cikket is piacra dobott, a jövőbeni tervek közt pedig a nemzetközi térhódítás is szerepel. A cég egyik legfontosabb mérföldköve mégis az volt, amikor a közelmúltban az alapítótól, Fazekas Zsolttól fia, Bálint vette át a vállalat irányítását alig 27 évesen. Pro és kontra a generációváltásról, az elfogadásról, a hazai és külföldi vállalati filozófiáról és az előttünk álló gazdasági kihívásokról is beszélgettünk az új ügyvezetővel.