Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Iparterülettel gazdagodik Öskü

2019. március 11. 11:28
Ipari park létesül Öskü területén, a nyolcas út túloldalán. Hétfőn tették le az alapkövet.

A Kőkapu úton létesítendő iparterületet uniós pályázati forrásból közművesítik, a munka egy-két héten belül elkezdődhet, a kivitelező már csak a szükséges szakhatósági engedélyekre vár. A közművesítés után a tízhektáros területen található tíz telek beépítése is hamarosan megkezdődhet, az önkormányzat több érdeklődő céggel is tárgyal. A nyolcas útról könnyen elérhető terület iránt élelmiszeripari, ipari automatizálással foglalkozó vállalkozások is érdeklődnek, a Magyar Villamos Művek pedig napelemparkot telepítene a leendő ösküi iparzónába.

Az iparterületet a nyolcas út választja el a településtől (Google Maps)Az iparterületet a nyolcas út választja el a településtől (Google Maps)

A fejlesztés – ahogy arra az alapkőletételen Ovádi Péter parlamenti képviselő is rámutatott – minden érintettnek előnyös: a település jelentős adóbevételre számíthat az ide települő cégek révén, a vállalkozások pedig egy jól megközelíthető területen működhetnek, egy az innovációra nyitott önkormányzat partnereivé válhatnak.

A lakosság pedig helyben tud majd munkát vállalni, ingázás nélkül, a saját településén is megtalálhatja a boldogulását. Öskü polgármestere, Ángyán Tamás is azt várja a helyben teremtendő munkahelyektől, hogy azok növelik a település vonzerejét, mérséklik a falvakra általánosan jellemző elvándorlást.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. 2024. február 21. 23:09 Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Orbán Viktor: a '23-as extra nehéz évből sikerült ép bőrrel kikecmeregni Pedofil bűncselekményeknél nincs kegyelem, ezért a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt, és megerősít bennünket - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében. Kilátásba helyezte a magyar gyermekvédelmi rendszer megerősítését, beszélt Magyarország zöldátállásáról, és arról is, hogy a parlament a tavaszi ülésszak kezdetén ratifikálhatja Svédország NATO-csatlakozását. A '23-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni", az eredményekkel "nem lehetünk elégedetlenek" - jelentette ki Orbán. 2024. február 17. 17:44 Hogyan nőhetett az adóbevétel Veszprémben, ha az önkormányzat nem is emelt adót? gazdaság Hogyan nőhetett az adóbevétel Veszprémben, ha az önkormányzat nem is emelt adót? Veszprém bevételének több, mint negyedét a helyi adókból befolyt pénzek teszik ki 2024-ben, az önkormányzat mégsem emelte meg a helyi adókat és tudomásunk szerint nem is tervez ilyet. Valójában egy egyszerű matekpélda választ ad a miértre, ami mögött viszont már egy minden mindennel összefüggő rendszer képe jelenik meg. 2024. február 15. 16:09 Veszprémi családi vállalkozás az Agrármarketing-díj arany minősítésű nyertese Veszprémi családi vállalkozás az Agrármarketing-díj arany minősítésű nyertese Először osztották ki hazánkban az Agrármarketing-díjat, melyre több kategóriában pályázhatott az agrárvilág szinte összes szereplője.  Az arany minősítésű díjat egy veszprémi családi vállalkozás, a Greenman Kft. vihette el azzal, hogy rövid idő alatt sikerült igazi “love branddé” válnia a testimonial marketing révén: kommunikációjában átadta a szót a vásárlóinak. A díj átadására az Év Agrárembere 10. jubileumi ünnepségén került sor. 2024. február 12. 12:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.