2020. május 25. // Orbán névnap

Iparterülettel gazdagodik Öskü

2019. március 11. 11:28
Ipari park létesül Öskü területén, a nyolcas út túloldalán. Hétfőn tették le az alapkövet.

A Kőkapu úton létesítendő iparterületet uniós pályázati forrásból közművesítik, a munka egy-két héten belül elkezdődhet, a kivitelező már csak a szükséges szakhatósági engedélyekre vár. A közművesítés után a tízhektáros területen található tíz telek beépítése is hamarosan megkezdődhet, az önkormányzat több érdeklődő céggel is tárgyal. A nyolcas útról könnyen elérhető terület iránt élelmiszeripari, ipari automatizálással foglalkozó vállalkozások is érdeklődnek, a Magyar Villamos Művek pedig napelemparkot telepítene a leendő ösküi iparzónába.

Az iparterületet a nyolcas út választja el a településtől (Google Maps)Az iparterületet a nyolcas út választja el a településtől (Google Maps)

A fejlesztés – ahogy arra az alapkőletételen Ovádi Péter parlamenti képviselő is rámutatott – minden érintettnek előnyös: a település jelentős adóbevételre számíthat az ide települő cégek révén, a vállalkozások pedig egy jól megközelíthető területen működhetnek, egy az innovációra nyitott önkormányzat partnereivé válhatnak.

A lakosság pedig helyben tud majd munkát vállalni, ingázás nélkül, a saját településén is megtalálhatja a boldogulását. Öskü polgármestere, Ángyán Tamás is azt várja a helyben teremtendő munkahelyektől, hogy azok növelik a település vonzerejét, mérséklik a falvakra általánosan jellemző elvándorlást.

Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Újabb veszprémi cég kapott százmilliós fejlesztési támogatást az államtól
Újabb veszprémi cég kapott százmilliós fejlesztési támogatást az államtól
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján, ahol a veszprémi Balaton Bútor is a támogatottak között volt.
Közel háromszázmilliós támogatást kap a Valeo-Siemens
Közel háromszázmilliós támogatást kap a Valeo-Siemens
A Valeo Siemens eAutomotive Hungary Kft. 597 millió forint értékben fektet be, amihez 287 millió forintot meghaladó állami segítséget kap.
Leállítja a termelést az MTD a nemesvámosi üzemében
Leállítja a termelést az MTD a nemesvámosi üzemében
Az amerikai hátterű cég a mai napon közleményében részletezte a leállás indokait. Az intézkedés várhatóan 465 főt érint, adminisztratív és logisztikai területen viszont 55 munkahelyet fenntart a régióban.
Új műfaj a hajózásban
Új műfaj a hajózásban
Sorozatgyártásra fejlesztett elektromos jetskit a Narke – pontosabban a cég szerint új műfajt teremtettek a hajózásban.
Már nem garázsokból, hanem kávéházakból startolnak a világcégek
Már nem garázsokból, hanem kávéházakból startolnak a világcégek
Mátyás Mónikával, az INPUT Program veszprémi startup koordinátorával a Veszprém Portréban jelent meg interjú vállalkozói trendekről, kihívásokról, sikerekről.
2020. május 25. // Orbán névnap