Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tavaszi bakancslista – 10 különleges program a környéken

2019. március 29. 4:00
Bár az időjárás folyamatosan macska-egér játékot játszik velünk, most már tényleg itt a tavasz, úgyhogy ideje kimozdulni a négy fal közül. Nem csak a fesztiválszezon kínál izgalmas lehetőségeket a szórakozásra: amíg az Utcazenére várunk, addig is lehet pezsegni. Íme 10 ötlet, ha a megszokott programokon kívül valami mást is kipróbálnátok a környéken.

Libegőzz Eplényben!

Március végén végre kitárja kapuit a tavasznak a Kaland Hegy, onnantól kezdve pedig gyakorlatilag minden hétvégén lesznek családi programok Eplényben. Ha önmagában az ébredező táj fölötti lebegés nem lenne elég, többek között körhintával, trambulinnal, mászófallal, mezítlábas ösvénnyel és kézműves árusokkal is készülnek, Húsvétkor pedig még csokitojás keresésre is benevezhettek a gyerekekkel.

Válj egy napra művésszé!

Mindig is vonzott a Montmartre hangulata, ahol a sok alkotó szellem együtt fest? Mi sem egyszerűbb! Ülj ki te is a festőállványoddal a térre vagy a parkba, hátha köréd sereglenek a társak. De ha ennyire mégsem vagy magabiztos, kezdd kicsiben: az Artist for a Day stúdiójában minden héten közös festésen vehetsz részt, ahol profi vezető segítsége mellett festheted meg híres alkotók képeit. A jó hangulatról pluszban a kellemes zene, finom borok, teák, kávék, szörpök és harapnivalók gondoskodnak.

Tarts garázsvásárt!

A tavasz a nagytakarítás ideje; mit szólnál azonban, ha idén nemcsak a porcicáktól szabadulnál meg, hanem néhány ezer éve dédelgetett, de számodra valójában teljesen szükségtelen holmiktól is? Tíz éves lemezek, amiket már rég nem hallgatsz, ruhák, amiket csak hirtelen felindulásból vettél meg, de két alkalom után a szekrény mélyére süllyesztetted őket, szuvenírek, amiknek a varázsa az utazás óta megkopott. Lehet, hogy nálad már csak a helyet foglalják, másnak viszont ereklyék lehetnek, amit jelképes összegért megvásárolhatnak tőled. A kereskedelmen túl dobd fel a dolgot zenével, vicces harapnivalóval, és máris egy szuper délutáni program kerekedhet ki belőle.

Gurulj le a Balatonra a deszkádon!

Kamaszként a kedvenc elfoglaltságod volt a gördeszkázás? Esetleg most vagy abban a korban, hogy mindenhova úgy gurulsz? A veszprémi deszkás közösség a majális alkalmával ismét összeverődik, hogy egészen a Balatonalmádiig guruljanak, ahol egy kis házi versenyt tartanak a legjobb trükkökkel, majd este bulira várnak mindenkit. Szuper közösségi program, amit akkor sem szabad kihagynod, ha már egy ideje nem álltál deszkán. Itt az ideje ismét fiatalnak és bohónak lenni!

Éld át újra a Mézga család kalandjait!

„Légy vidám, vagány akár egy srác!” A Mézga család himnuszát valószínűleg mindenki tudná tovább is dúdolni, hiszen az esti meséknek köszönhetően jó időre dallamtapadást okoztak lüke Aladárék. Két nap erejéig ismét kaphatunk egy kis esti mesét májusban, amikor is a Mézga család újabb kalandjai elevenednek meg – ezúttal a színpadon. Kíváncsian várjuk, mi lesz ennek a vége.

Jógázz a szabadban!

A jóga mostanra az egyik legnépszerűbb mozgásforma és életmód lett, aminek az egyik legjobb hozadéka, hogy kiegyensúlyozottá tesz. Utóbbihoz még inkább hozzájárulhat, ha nem egy zárt térben gyakoroljátok az ászanákat, hanem kimentek a szabadba. Nemcsak sokkal egészségesebbé válik így a jógázás, de izgalmasabbá is.

Éld át a mediterrán életérzést!

200 méter magasan, a Szent György-hegyen található a Taberna Infinito tapasbár és étterem – ide beülni tavasszal felér egy instant déli utazással. Jobban mondva a kiülés, a hely teraszáról ugyanis csodás kilátás nyílik a badacsonyi tanúhegyekre. A nagyszerű panorámán túl a spanyol tapaszokra, a finom borokra és a lágy muzsikaszóra sem lehet panasz. Figyelem, előre be kell jelentkezni, és a helyek nagyon gyorsan fogynak.

Fejlesz magad!

Újévkor rengetegen fogadják meg, hogy változtatni fognak az életükön, ezek a fogadalmak azonban a legtöbbször a január végét sem érik meg. Nem csoda: a hideg, szürke télben nem könnyű kitartani az elhatározásaink mellett. A tavasz sokkal alkalmasabb arra, hogy elkezdjünk dolgozni magunkon. Szeretnél például lehengerlő beszédeket tartani egy meetupon? Sikeres vállalkozóvá válni? A Toastmasters és a Collabri rendezvényei tökéletes alkalmat adnak arra, hogy fejleszd a vezetői képességeidet vagy magabiztosan állj ki közönség elé.

Válts két kerékre!

Lehet, hogy autóval járni mindenhova roppant kényelmes, az egészségednek és a környezetünknek azonban kevésbé jó móka. Mindenki sokkal jobban járna, ha többen ülnénk inkább biciklire, de ha igazi élménnyé akarod tenni a munkába járást vagy a bevásárlást, menj rollerrel. Ma már igazi csodajárgányok közül lehet választani, és az, hogy elmúltál tíz éves, egyáltalán nem akadálya annak, hogy így szeld keresztül a várost. Gondolj csak bele, mennyivel üdítőbb lenne a reggeli dugó helyett a napsütésben egy rolleren hasítani.

Szedj tulipánt Kőröshegyen!

Az április a tulipánvirágzás szezonja: a Balaton déli partján, Kőröshegyen ilyenkor tízezer tulipán bontogatja szirmait, amelyek olyan érzetet nyújtanak, mintha nem is idehaza, hanem Hollandiában sétálnánk. Jó hír, hogy a tulipánmezőt nemcsak csodálni lehet, de a Kőröshegyi Levendulás jóvoltából egy-egy csokornyit haza is vihetünk. Megéri levezetni odáig azt a 70 km-t és részt venni a szüreteken, amiket akár egy gyors piknikkel is összeköthetünk.

Bertalan Melinda
további cikkek
Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.