2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Egyedi baleset-megelőzési bemutatót dolgozott ki egy veszprémi helyszínelő

2019. április 1. 4:00
Hír Tv
A 90 perces BALESET nevű bemutatót 13 év tapasztalatából dolgozta ki Pintér József, aki azt mondja, a 95 halálesetet bemutató kisfilmmel nem cél a fiatalok vezetéstől való elrettentése, elgondolkodtatni szeretne.

A Hír Tv Riasztás című műsora múlt héten mutatta be a fiatalokat célzó egyedülálló baleset-megelőzési bemutatóról szóló, felkavaró képsorokat is tartalmazó riportot. A Veszprémi Rendőrkapitányságnál szolgáló Pintér József baleseti-helyszínelő filmje 90 percben 95 haláleseten keresztül mutatja be a baleseteket kiváltó főbb okokat.

Biztonsági öv hiánya, Alkohol, Linkség, Előzés, Sebesség, Elalvás, Telefon - ezek a főbb okai annak, hogy tavaly hazánk közútjain közel 16 800 közlekedési balesetben 629-en vesztették életüket.

A BALESET névre keresztelt anyagról szóló műsorban Pintér azt mondja, a balesetekkel kapcsolatban az egyik fő probléma, hogy az autópiac rohamos fejlődése miatt

a kocsikba szerelt elektronikai segítség hamis biztonságérzetet ad.

Emellett az emberek a rizikófaktort sem mindig kalkulálják bele az életükbe, és sokszor stresszhelyzetben döntenek bizonyos közlekedési szituációkban. Ez csak néhány kiragadott tényező, miért halnak meg ma is sokan az utakon.

Az Országos Rendőrfőkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága Facebook-oldalára is feltöltötte a Hír Tv 18 perces műsorát:

- Ha a másfél órás anyagból legalább egyetlen kép beleég az ember retinájába, és alkalmas arra, hogy legalább egy ember élete megmeneküljön, már megérte - mondja Pintér az általa kidolgozott anyagról.

Címlapfotó: Pixabay

Ge. Á.

További cikkek

2019. november 15. // Albert, Lipót névnap