2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Akkor a korunk már mentség, kifogás?

Miért van az, hogy nálunk minél idősebb valaki annál több mentséget kap arra, hogy gyenge, elesett legyen? Hogy bizonyos feladatok meghaladják képességeiket? Mert már öreg? Egy frászt!

Nézzük meg a nem távoli Németországot, ahol a hetvenéves jolszituált nyugdíjasok úgy élnek, mint az arany ifjak. Vagy a távoli Japánt, ahol harcművészetet tanulnak 80 évesen. De ide sorolhatjuk az északi vikingeket is, akik minnél öregebbek, annál nagyobb harcosok, nyilván nem érdemtelenül.

Komolyra fordítva az írást!

Tehát: Hol vagytok ötvenesek? Hatvanasok? Lejárt a garancia? A B-oldal vége? Vagy mi ez a begubózás? Miért nem mozdultok??

Egy kettő kivétel azért van, és ilyenkor látom, hogy bizony a lenyugvó napnak is van ereje. Sőt! Van szerencsém ismerni olyan szépkorúakat, akik komolyan megizzasztják a fiatalokat is, az eredményeikkel, elszántságukkal, érett küzdeniakarásukkal. Imádom nézni, ahogy edzenek, örülnek az életnek, és teljes, megbecsült tagjai bármilyen közösségnek.

Ezúton felhívnám tehát a figyelmüket kedves hölgyeim-uraim, hogy ne keressék a kifogásokat! A gyógyszerek, kenőcsök nem szüntetik meg az öregedést, nem gyógyítják a fájdalmat az izületeinkben, csak elnyomják, csillapítják. Tessék mozogni! Mindegy hogy kint, vagy bent, egyénileg, vagy csoportosan, de mozogjunk. A korunk, az említett példák miatt is gyenge kifogás!

Mindenhol segítenek, mindenhol örülnek ennek a korosztálynak. Hajrá!