2020. május 25. // Orbán névnap

Május közepéig adhatják be az egységes kérelmeket a gazdák

2019. április 19. 4:02
Április 9-én kezdődik az egységes kérelmek benyújtási időszaka – tájékoztatott csütörtöki sajtótájékoztatóján Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárkamara Veszprém megyei elnöke.

A gazdák számára idén is ingyenes segítséget adnak a falugazdászok a kérelmek benyújtásában, mely során összesen 46 jogcímen lehet támogatásért folyamodni. A kérelmek szankciómentes benyújtására május 15-ig van lehetőség, ezt követően munkanaponként 1 százalékos támogatáscsökkentést alkalmaznak. Az időben beadott kérelmek módosítására június 2-ig van lehetőség – kivéve az állatalapú támogatási kérelmek, amelyeknél már május 15. után támogatáscsökkentést alkalmaznak.

(illusztráció: MTI)(illusztráció: MTI)

Veszprém megyében az elmúlt évben 4500 kérelmet nyújtottak be. A megyében 19 falugazdász nyújt segítséget a gazdáknak, akiket állandó irodáikban és kihelyezett ügyfélszolgálataikon lehet felkeresni.

Sövényházi Balázs arról is beszélt, hogy a tavaly beüzemelt jégkár-megelőzési rendszer sikeresen vizsgázott: bár a tavalyi az elmúlt 30 év legszélsőségesebb, legzivatarosabb nyara volt, a jégkárok aránya 70 százalékkal esett vissza. 2018-ban tízmilliárd forintos nagyságrendű kárt előztek meg, amiből a mezőgazdaság mellett a polgári, ipari és állami létesítmények, ingatlanok és ingóságok is profitáltak. Megyénkben 48 állomás működik.

(illusztráció: mti)(illusztráció: mti)

Az elnök végezetül az április 26-28. között Pápán megrendezendő agrárexpót ajánlotta olvasóink figyelmébe, ahol a szakmai tartalmak mellett az egész család számára érdekes programelemekkel is készülnek.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Újabb veszprémi cég kapott százmilliós fejlesztési támogatást az államtól
Újabb veszprémi cég kapott százmilliós fejlesztési támogatást az államtól
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján, ahol a veszprémi Balaton Bútor is a támogatottak között volt.
Közel háromszázmilliós támogatást kap a Valeo-Siemens
Közel háromszázmilliós támogatást kap a Valeo-Siemens
A Valeo Siemens eAutomotive Hungary Kft. 597 millió forint értékben fektet be, amihez 287 millió forintot meghaladó állami segítséget kap.
Leállítja a termelést az MTD a nemesvámosi üzemében
Leállítja a termelést az MTD a nemesvámosi üzemében
Az amerikai hátterű cég a mai napon közleményében részletezte a leállás indokait. Az intézkedés várhatóan 465 főt érint, adminisztratív és logisztikai területen viszont 55 munkahelyet fenntart a régióban.
Új műfaj a hajózásban
Új műfaj a hajózásban
Sorozatgyártásra fejlesztett elektromos jetskit a Narke – pontosabban a cég szerint új műfajt teremtettek a hajózásban.
Már nem garázsokból, hanem kávéházakból startolnak a világcégek
Már nem garázsokból, hanem kávéházakból startolnak a világcégek
Mátyás Mónikával, az INPUT Program veszprémi startup koordinátorával a Veszprém Portréban jelent meg interjú vállalkozói trendekről, kihívásokról, sikerekről.
2020. május 25. // Orbán névnap