Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Merényletek Srí Lankán - Azbej Tristan: a kormány gyorssegélyt ajánl fel a súlyos sérülteknek

2019. április 22. 20:56 // Forrás: MTI
A magyar kormány 9 millió forint gyorssegélyt ajánl fel a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek súlyosan sérült túlélőinek és az árván maradt gyerekeknek - jelentette be a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Azbej Tristan közölte: ezt követően megvizsgálják a további, nagyobb léptékű segítségnyújtás lehetőségét.
Az államtitkár szólt arról is: a több mint 290 halálos áldozatot követelő terrortámadások után az első feladat az, hogy együttérzésről biztosítsák az áldozatokat. Megjegyezte: azonban volt, aki megpróbálta elhallgatni, hogy "ez keresztény- és nyugatellenes támadás volt".

Szerinte jelenleg a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység. A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, mégsem ezzel foglalkoznak a nagy nemzetközi szervezetek és a nyugati kormányok - mondta. Hozzáfűzte: a magyar kormány ezért indította el 2016-ban a Hungary Helps programot, amelynek fontos része az üldözött keresztények megsegítése.

Fotó: MTI/EPA/M.A. Pushpa KumaraFotó: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

"Keleten felrobbantják a templomokat, nyugaton bezárják őket" - fogalmazott Azbej Tristan. Rámutatott: keresztényüldözésről még nem lehet beszélni nyugaton, de "egyre súlyosabb keresztényellenességről" igen, és a kormány ezt elutasítja.

Megerősítette: céljuk az üldözött keresztény közösség megóvása, ami a keresztényellenes politikának "szemet szúr". Másik fontos programpontjuk, hogy a migrációt helyben, humanitárius segítségnyújtással előzzék meg, ez pedig a bevándorláspárti erőknek nem tetszik, ezért támadják a magyar kormányt.

vehir.hu
további cikkek
Magyar titkosszolgálati jelentés: a migráció kiemelt terrorveszéllyel jár Magyar titkosszolgálati jelentés: a migráció kiemelt terrorveszéllyel jár A migráció kiemelt terrorveszéllyel jár, ezt a napokban részben nyilvánossá vált titkosszolgálati jelentés mindenki számára világossá teszi - mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. 2023. november 6. 11:47 Két magyar kislány is van a Hamász túszai közt Két magyar kislány is van a Hamász túszai közt A külügy megerősítette, hogy egy nyolc és egy tizenötéves kislányt is elrabolt a palesztin terrorszervezet. 2023. október 26. 14:56 Lehet, hogy a kormány szervezte meg Magyarország elleni legnagyobb terrorcselekményt? történelem Lehet, hogy a kormány szervezte meg Magyarország elleni legnagyobb terrorcselekményt? Szerdán hajnalban 0:15 perckor volt éppen 92 éve annak, hogy a biatorbágyi vasúti viadukton egy hangos robbanás történt, pár másodperccel később pedig egy újabb, amikor a hídon haladó vonat mozdonya felrobbant a mélybe történő becsapódás után. Ez volt Magyarország XX. századi történetének legnagyobb terrorcselekménye, amit számos rejtély övez még mindig, többek közt az elkövető valódi kilétét is megkérdőjelezik sokan. 2023. szeptember 12. 21:50 Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben Tömegbe hajott egy autós a németország Trierben Emberek közé hajtott egy autós kedden a németországi Trierben egy sétálóutcában, a város polgármesterének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, tízen megsebesültek. 2020. december 2. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.