Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hamarosan eldől, melyik pince adja idén Veszprém város borát

2019. április 30. 12:00
A város legnevesebb éttermeinek és vendéglátóhelyeinek képviselői gyűltek össze hétfőn, hogy vakteszttel kóstolják végig a környék legjobb pincészeteinek olaszrizlingjeit.

Évek óta hagyomány, hogy ilyentájt megválasztják Veszprém város borát, hogy aztán a helyi és külföldi hivatalos városi rendezvényeken a vendégek és díjazottak kortyolhassanak a várost népszerűsítő nedűből.

Korábban a Balatoni Borok Versenyén választottak bort Veszprémnek, idéntől újdonság, hogy helyi vendéglátósok döntenek arról, hogy mely olaszrizling viselje egy éven át a Veszprém Város Bora rangot.

Hétfő délután a Gusto13 bisztróban gyűltek össze a város legnevesebb éttermeinek képviselői, hogy tíz pincészet tételeit vakon kóstolják végig, és pontozzák azokat egy 100-as skálán. Idén a Balatonfüred-Csopaki Borvidék tíz jelentős pincészete közül választanak, a tervek szerint ez minden évben változik majd. Az már biztos, hogy jövőre a Somlói borvidék következik.

Az újítás szervezője, Martonosi Zsolt azt mondja, az, hogy a helyiek választanak bort azt üzeni, hogy

a közös bort mindenki magáénak érezheti.

A Villa Medici, a Betekints Hotel, a Fricska, az Oliva, a Gusto 13, a Gusto Delicate, és a Historia Malomkert delegáltjai a cikk írásakor valószínűleg már túlestek a kóstoláson és a pontozáson, ám az, hogy melyiket választották meg legjobb olaszrizlingnek, csak később hozzák nyilvánosságra.

Porga Gyula (j3) is meglátogatta a helyi vendéglátósokatPorga Gyula (j3) is meglátogatta a helyi vendéglátósokat

A tervek szerint az idei Rozé, Rizling és Jazz fesztiválra már biztosan tudni fogjuk, hogy Figula, Jásdi, Söptei, Szent Donát, Tamási Ervin, Gyukli, vagy akár a Homola pince rizlingje kapta-e a legmagasabb pontszámot.

Fotók: Bősze Anita

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.