Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Veszprémi a legjobb desszert

2019. május 21. 4:00
A hétvégi Gourmet Fesztiválon a Gusto 13 desszertjét, a paprikás sorbettel kínált serclifelfújtat választották a legjobb desszertnek.

A Gourmet Fesztivál minden évben a legjobb hazai éttermek, pincészetek, séfek cukrászok, sörfőzők, termelők, és mindazok legnagyobb magyarországi rendezvénye, akik lelkesednek értük. A régió legnagyobb gasztronómiai fesztiválja minden tavasszal az ország legjavát mutatja be egy óriási szabadtéri kóstolóval, hangulatos estékkel, külföldi sztárséfekkel, és rengeteg programmal.

Idén ez az időpont május 16-19 közé esett, és a szokásokhoz híven budapesti Millenáris Parkban rendezték meg. Az idei téma a pirospaprika a sercli és a sör volt.

A több mint 50 éttermet felvonultató rendezvényen a két Michelin-csillagos Konstantin Filippou étterem mellett a koreai, az orosz és az albán konyha neves képviselői és az egyik legrangosabb olasz pezsgőház is bemutatkozott.

Ebbe az illusztris társaságba idén 4 Veszprém megyei étterem, és 5 borászat is bekerült, ami azért is nagy szó, hiszen itthon egyetlen megye sem adott ennyi szereplőt a fesztiválra.

Veszprém városból az Oliva Étterem, a Villa Medici és a Gusto 13 bistro, Balatonfüredről a Sparhelt képviselte magát. A borstandokon olyan pincészetek álltak a megyéből mint a Kreinbacher, a Gilvesy Pincészet, a Pálffy Szőlőbirtok és Pince, a Káli Kövek Garage Winery és a Zelna.

Veszprémi a legjobb desszert

A 2019-es Gourmet Fesztivál legjobb desszertje a szakmai zsűri döntése alapján a Gusto 13 Bistro paprikasorbettel kínált serclifelfújtja lett. Az étterem már nyolcadik alkalommal vett részt a Gourmet-en. Meg is érdemelték a díjat, ugyanis rengeteg munkát tettek bele. Ezt mondta portálunknak Szakál Bálint üzletvezető:

„A hétvége jó alkalom volt arra, hogy kiszabaduljunk a hétköznapokból. A nyertes desszert több hónapos kísérletezés eredménye, amit hamarosan meg is kóstolhatnak a vendégeink az étteremben. Nem csak a desszertjeink, hanem a többi fogásunk is jó kritikákat kapott egész hétvégén. A díj megnyerése az egész csapat érdeme, ugyanis a mosogatónénitől a séfig mindannyian rengeteget dolgozunk. Az elismerés jó visszacsatolás arra vonatkozóan, hogy szépen haladunk azon az úton, amit kitaláltunk magunknak”.

Veszprém egy másik étterme, az Oliva is jó kritikákkal tért haza Budapestről. Ők iberico sertéspofát, egy csipet paprikát és kenyérvéget, valamint cikóriás-fűszerpaprika mártásos csücsökfagyit vittek a fesztiválra. Andok Endre étteremvezető elmondása szerint bár lehetett volna jobb idő, de így is többen falatoztak náluk. A közönség leginkább gasztro-mániás rajongókból állt, így számos jobbító és dicsérő kritikával tértek haza a négy napos rendezvényről.

Az ifjú borászok standjánál is volt Veszprém megyei: Balatonfüred friss borászata, a Zelna a Tiffán és a Tokajikum mellett mutatta meg magát a bejárat mellett -Egy olaszrizlinggel és egy merlot-cabernet sauvignon -cabernet franc háziasítással, a Bárkával mutatkoztak be a nagyközönségnek, Barabás Barna szőlész-borász-tulajdonos elmondása szerint többnyire sikerrel.

Fotók: Szinbád

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.