2020. május 28. // Emil, Csanád névnap

Karriernappal küzdenek a munkaerőhiány ellen

2019. május 18. 2:00
Cégek, az állami szektor és az oktatás szereplőinek részvételével rendeztek karriernapot szombaton a Veszprém Arénában.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Nemzeti Agrár Kamara összefogásával életre keltett rendezvényen a résztvevőknek lehetőségük volt tájékozódni, közvetlenül a lehetséges munkáltatóktól információkat gyűjteni. A szervezők célja volt, hogy segítsék a cégeket a megfelelő munkaerő megtalálásában, és lehetővé tegyék a munkát keresőknek, hogy megismerjék a megye meghatározó vállalkozásainak álláskínálatát. Arra is törekedtek ugyanakkor, hogy a rendezvény az egész család számára tartalmas időtöltést jelentsen – Sövényházi Balázs, a NAK megyei elnöke hangsúlyozta, hogy fontos a gyerekek érdeklődését is felkelteni, hiszen ők lesznek a jövő munkavállalói.

Virtuálisvalóság-szimulátorokkal is kipróbálhatjuk a szakmákatVirtuálisvalóság-szimulátorokkal is kipróbálhatjuk a szakmákat

A délelőtti megnyitón Porga Gyula rámutatott: a jelen legnagyobb gazdasági kihívása térségünk számára a munkaerőhiány, ami nemcsak a cégeket, de a közszférát is sújtja. A polgármester külön kiemelte a helyszínre kitelepülő oktatási intézmények szerepét, hiszen a karriertervezés már a megfelelő iskola kiválasztásával elkezdődik.

Takács Szabolcs kormánymegbízott néhány számszerű adatot ismertetett: a foglalkoztatás Magyarországon már elérte a 70 százalékot, az előző évihez képest 17 %-kal nőtt az átlagbér.

Markovszky György, a VMKIK elnöke azt tette hozzá, hogy a karriernap nem csak azoknak hasznos, akik épp állást keresnek, hanem azoknak is segít tisztán látni, felmérni a piaci helyzetet, akiknek stabil, jó munkájuk van.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Jövőre 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Jövőre 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta a 2021-es költségvetés tervezetét.
Mi lesz a nyári diákmunkákkal?
Mi lesz a nyári diákmunkákkal?
Hogyan hatott a koronavírus-járvány a diákmunka piacára, vajon találnak-e munkát a diákok nyáron és ha igen, hol? Gazsi Attilát, a Meló-Diák Hálózat észak-dunántúli vezetőjét kérdeztük az aktuális helyzetről.
Újabb veszprémi cég kapott százmilliós fejlesztési támogatást az államtól
Újabb veszprémi cég kapott százmilliós fejlesztési támogatást az államtól
Magyarország megakadályozta a koronavírus elszabadulását, így mostantól a munkahelyvédelem a válságkezelés új feladata - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak csütörtöki átadóján, ahol a veszprémi Balaton Bútor is a támogatottak között volt.
Közel háromszázmilliós támogatást kap a Valeo-Siemens
Közel háromszázmilliós támogatást kap a Valeo-Siemens
A Valeo Siemens eAutomotive Hungary Kft. 597 millió forint értékben fektet be, amihez 287 millió forintot meghaladó állami segítséget kap.
Leállítja a termelést az MTD a nemesvámosi üzemében
Leállítja a termelést az MTD a nemesvámosi üzemében
Az amerikai hátterű cég a mai napon közleményében részletezte a leállás indokait. Az intézkedés várhatóan 465 főt érint, adminisztratív és logisztikai területen viszont 55 munkahelyet fenntart a régióban.
2020. május 28. // Emil, Csanád névnap