2020. október 30.
//
Alfonz névnap

Penész ellen egy meglepően hatékony apróság!

2019. május 27. 3:00
Szinte hihetetlen, de egy apró dologgal megakadályozható a penészedés kialakulása a legkritikusabb helyeken, a sarkokban. Ha nem szeretnél ezzel küzdeni, akkor muszáj tudnod, mi az a nagy hiba, amelyet elkövethetsz a felújításkor, és amely miatt a penész hamarosan beköltözhet a felújított otthonodba!

Talán az egyik leggyakoribb panasz a fürdőszobák esetében, hogy használatkor szivárog a víz a zuhanyból, emiatt nagyon gyorsan penészesedik a sarok.

Miért van ez? Mert nem elég a vízszigetelés, ha nincs megoldva a lezárása, vagy nincs biztosítva a víz elvezetése.

Ismerd meg azt az apróságot, ami segít ezen: a MAPEBAND SA egy öntapadó butil gumiszalag, amit a vízszintes és függőleges felületek közötti hézag vízszigetelésére lehet bevetni eredményesen. Tökéletesen használható a MAPELASTIC, MAPEGUM WPS, MAPELASTIC AQUADEFENSE vízszigetelő rendszereknél.

A legjobb tulajdonsága, hogy szinte minden anyaghoz tapad, mint például alumínium, réz, acél, műanyag, bitumenes vízszigetelő lemezek, kerámia, beton, falazat, pórusbeton, szálcement felület és vakolat. Ezeknél a részleteknél dől el, hogy szivárog a víz vagy nem.

Ráadásul a MAPEBAND SA butil gumiból álló öntapadó szalag külső felületén lúgálló szövettel van kasírozva, ez kiváló tapadást gatantál a rá felhordott vízszigetelő rendszernek.

A jó hír, hogy az alkalmazása nem hátráltatja a felújítást, mert a beépítése rendkívül egyszerű és gyors. Ha kimarad a vízszigetelésből, akkor viszont felbecsülhetetlen károkat okozhat a hiánya.

Hogyan kell alkalmazni a MAPEBAND SA-t?

  1. Az alapfelületet megfelelően elő kell készíteni, majd a MAPEBAND SA-ból le kell vágni a szükséges hosszt.
  2. A vízszigetelendő hézag elejéhez helyezve részlegesen el kell távolítani a védőfilm két oldalának egyikét.
  3. A szalagot le kell simítani a középétől a szélek felé haladva, ezzel elő lehet segíteni a tapadást, valamint meg lehet előzni a gyűrődéseket és a szalag alatti légbuborékokat.
  4. Ezután a védőfilm megmaradt részét el kell távolítani a MAPEBAND SA szalag teljes felragasztásához.
  5. Figyelni kell arra, hogy a megfelelő vízzárás érdekében a szalagok közötti átfedések hossza legalább 5 cm legyen.
  6. Ezt követően a felületet egy gumihengerrel át kell simítani, ezzel elérhető a biztos tapadás.
  7. Ezután máris szigetelhető a kész felület.

Laguna Fürdőszoba Szalon és Vakolat Stúdió

​8200 Veszprém, Mártírok útja 13. (Kis-Tesco mellett)
Tel : +36 88 404 794 ; Mobil: +36 70 777 6373
e-mail : laguna@lagunaveszprem.hu
fb: Laguna Fürdőszoba Szalon és Vakolat Stúdió
www.lagunaveszprem.hu

vehir.hu

További cikkek

Így nem lesz súlyos anyagi veszteség a teraszfelújítás
Így nem lesz súlyos anyagi veszteség a teraszfelújítás
Ha fel kell újítani a teraszt, erkélyt, nem mindegy, hányszor tesszük meg. Ha rosszul sikerül a kivitelezés elsőre, akkor új szakembert kell keresni, aki ismét elkéri a munkadíjat, és új járólapokat, segédanyagokat is kell vásárolni. Ráadásul, ha kimarad egy fontos lépés, garantált a burkolati probléma.
Hódít a zuhanytálca nélküli trend! - A kulcs: zuhanyfolyóka
Hódít a zuhanytálca nélküli trend! - A kulcs: zuhanyfolyóka
Minden fürdőszoba kialakításakor az egyik legfőbb kérdés: kádat vagy zuhanykabint válassz? Ha a zuhanykabin mellett döntöttél, több dolgot végig kell gondolnod, például hogy milyen trendet követsz majd. Mutatunk is egy tuti tippet!
Több mint ezer színt kikeverünk!
Több mint ezer színt kikeverünk!
Kalauz a padlóburkolat fajták világában
Kalauz a padlóburkolat fajták világában
Nem könnyű eligazodni a padlóburkolat fajták között. Trendek jönnek-mennek, és az emberek többnyire az éppen aktuálisan divatos mellett teszi le a voksát. Logikus ez, hiszen ha ruhában, sminkben a divat a mérvadó, akkor a lakásbelsőt is meghatározhatják - és meg is határozzák - a “trendi” termékek.
Tavaszi Szín Pompa!
Tavaszi Szín Pompa!
Végre elérkezett a tavasz, és ezzel együtt friss színekbe öltözik a természet is. Ezt a „trendet” követjük mi is az üzletünkben, hiszen egy új taggal bővült a csapatunk. Ez pedig nem más, mint a MAPEI FLEX 500 ultramodern színkeverő gépe.