2020. október 21.
//
Orsolya névnap

Kivirágzott a Bagolyvári utca

2019. május 31. 13:56
A VKSZ Zrt. támogatásával, önkéntesek jóvoltából újult meg a Bagolyvári utca zöldfelülete.

A közüzemi szolgáltató életében immár több éves hagyomány, hogy a Városom Veszprém mozgalom keretében Veszprém egyes zöldfelületeit, melyekre esetleg nincsen kapacitása vagy éppen a városlakóknak különösen kedvesek, civil szervezetekkel együtt szépítik meg.

A Bagolyvári utca egy ilyen pont: a Cserhát Társaskör, az Újtelepi Baráti Kör és a Lokálpatrióták Veszprémi Egyesületének lelkes önkénteseivel immár harmadik alkalommal végezték el a terület virágosítását.

A VKSZ Zrt. ültetési tervei alapján, növények és szerszámok biztosításával összesen több mint 750 tő virágot – főleg dáliát, petúniát, verbénát, begóniát – ültettek el pénteken a járda mentén.

Bonyhádi Szilvia, a cég munkatársa elmondta, az Országos Italos karton Egyesület ugyancsak erre a napra hirdette meg Zölden jobb programját, így egy kicsit egymást erősítve hívták fel a figyelmet a fenntarthatóságra, a környezetvédelem fontosságára.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

A város nem illegális szemétlerakó
A város nem illegális szemétlerakó
Vannak, akik mégis rendszeresen annak nézik egyes pontjait. A jelenségre most sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a VKSZ Zrt. és az önkormányzat a Ranolder János téri parkolóban.
Természetközeli piknik a város közepén
Természetközeli piknik a város közepén
Vadvirágos piknikre invitálta a Haszkovó lakótelepen élőket a VKSZ Zrt. pénteken, hogy eloszlassa a természetes gyepgazdálkodással kapcsolatos félelmeket és kimozdítsa egy kicsit a panelekből lakosságot.
Tudományos alapokon a városi parkgondozás
Tudományos alapokon a városi parkgondozás
A parkgondozási feladatok már régen nem „csak”a fű lenyírását, a gazolást és virágok ültetését jelentik.
Gondoskodnak a madarakról
Gondoskodnak a madarakról
Madárodúkat, etetőket és eleséget adtak át a környezeti nevelés jegyében szerda délután a Hársfa Óvodában.
Veszprémünk: az internetre költözött a város
Veszprémünk: az internetre költözött a város
Könnyű azt hinni, hogy az egyre telítődő online és közösségi média korában, egy olyan kis városban, mint Veszprém, már minden lehetőséget kiaknáztunk, hogy az emberek hallassák a hangjukat, hogy kapcsolódjanak, hogy városukról valljanak. Szerintünk lehet ezt még fokozni. Álmodtunk egy merészet, és veszpremunk.hu néven létrehoztunk egy oldalt, mintegy az internetre költöztetve Veszprém esszenciáját. De mi is ez pontosan? Pethő Imre, az oldal egyik ötletgazdája elmondja.