Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
22°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
22°C

Három napig ünnepelhetjük a könyveket

2019. június 7. 3:00
Csütörtökön kezdődik és szombatig tart jövő héten a 90. Ünnepi Könyvhét veszprémi programsorozata.

A könyvhéten kiállító kiadók, intézmények standjait ezúttal a Kossuth utcán, a Három grácia szobor környékén találhatjuk meg. A programsorozat ideje alatt számos szerzővel találkozhatunk, könyvbemutatókon vehetünk részt, és természetesen meg is vásárolhatjuk a kiadók legfrissebb köteteit.

A hivatalos megnyitót csütörtökön 16 órakor tartják, ekkor Némedi Lajos alpolgármester mellett dr. Csókay András világhírű idegsebész köszönti az olvasókat. A könyvhetet szervező Művészetek Háza a negyedórás bemutatkozó blokkok mellett esténként nagyobb lélegzetvételű, elmélyülősebb programokra is várja a közönséget: csütörtökön 18 órától az Olvasólámpa programsorozat legújabb estjén Szőcs Géza Kossuth-díjas költőt látják vendégül a Dubniczay-palotában, pénteken pedig ugyanekkor ugyanitt internetes irodalmi portálok képviselőivel találkozhatunk.

A könyvhéthez kapcsolódóan az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és az Utas és Holdvilág Antikvárium is készül az olvasást népszerűsítő rendezvényekkel.

vehir.hu
további cikkek
Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. tegnap 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. tegnap 16:16 Fonott emlékeink Fonott emlékeink Egykor sapkák, hajhálók, tarisznyák, nadrágok, sőt akár függőágy is készült ezzel a technikával, mára azonban talán csak valami furcsa német szónak gondoljuk, ha meghalljuk: sprang. A Művészetek Háza legfrissebb kiállításának célja, hogy ezen változtasson. 2024. május 19. 14:41 A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. 2024. május 18. 11:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.