2019. október 15. // Teréz névnap

A magyar étkek mérkőznek meg hétvégén

2019. június 17. 12:21
Közel 30 csapatot várnak szombaton a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérre a II. Magyar Étkek Főzőversenyén, ahol idén a pörkölt kapja a főszerepet. Az eseményen befolyt teljes összeggel az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomását támogatják a szervezők.

Remek hangulatot teremtve, szórakozás közben szeretnénk mindenkit arra ösztönözni, hogy segítsünk egymáson – emelte ki Szabó Péter a Kolostorok és Kertek Kft. ügyvezetője a II. Magyar Étkek Főzőversenyének egyik fő célkitűzését az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. Tavaly hagyományteremtő céllal hívták életre a rendezvényt, amelynek lényege, hogy minden évben más-más helyi egyesületet, intézményt támogassanak.

A tavalyi sikeres rendezvényen felbuzdulva idén reális célnak tűnik az, hogy megduplázzák a résztvevő csapatok számát. Így közel 30 helyi csapatot, baráti társaságot várnak, akik összemérhetik gasztronómiai tudásukat egy igazi magyaros sertéspörkölt elkészítésével.

A sajtótájékoztatón Szabó Péter kiemelte, hogy az idei rendezvény a jótékonysági főzőversenyen túl is kínál szórakozási lehetőségeket az érdeklődőknek. A kondérokban készülő pörköltek mellett a „Finomságok sétányán” helyi kézművesek portékái közül is lehet válogatni, a Jezsuita templomban pedig az „Ízek mozija” keretében különböző, gasztronómiai témájú filmeket lehet megtekinteni.

Békefi József a SKICC Reklámstúdió Kft. ügyvezetője, mint a rendezvény megálmodója és társszervezője elmondta, hogy a tavalyi sikeres rendezvényt követően idén további veszprémi civil szervezetek jelezték, hogy szívesen csatlakoznának a kezdeményezéshez.

Ilyen egyesületek a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület, valamint a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör. Leitold László és Heiter Sándor, a két civil szervezet vezetője kiemelték, hogy a szórakozás és a jótékonyság nem egymást kizáró tényezők, valamint azt, hogy a közösségépítés alapvető célkitűzésük, amelyre kiválóan alkalmas a Magyar Étkek Főzőversenye.

Az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomásának vezetője, Nátán Albin elmondta, hogy a jótékonyságból befolyt összegből egy kerékpártárolót szeretnének építeni a mentőállomáson, amely már régi vágya a veszprémi mentősöknek.

Az esemény házigazdája Szőke András színész, filmrendező lesz, aki a magyar gasztronómia nagy kedvelője és lelkes művelője is egyben. Az egész napos színpadi előadások során az ő stand-up műsorát is megtekinthetik az érdeklődők, valamint megkóstolhatják az általa készített vaddisznópörköltet is.

A június 22-ei II. Magyar Étkek Főzőversenyének részletes programja ezen a linken érhető el.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Egy lóugrással a sajtgyártásba
Egy lóugrással a sajtgyártásba
Bár a környéken sokaknak lehet ismerős és ismert a nemesvámosi Tekeresvölgyi Sajtműhely neve, minket most az érdekelt, mi a birtok története, és milyen további fejlesztéseket terveznek a több mint tíz éve működő manufaktúrában.
Majdnem olyan a pizza, mint Nápolyban
Majdnem olyan a pizza, mint Nápolyban
A néhány hete nyílt Veszprémium pizzériába látogattunk el, ahol a tapasztalt szakács azt mondja, a nápolyi stílusú technikával készülő pizzája megtévesztésig hasonlít az eredetire.
Káposztás vagy szilvás: mindegy, csak gombóc legyen
Káposztás vagy szilvás: mindegy, csak gombóc legyen
Szombaton az édes és sós gombócok összes létező ízkombinációját megkóstolhattuk Bakonynánán a XI. Gombófesztiválon. A Nána települések találkozójaként is említett hétvégén két napon át kulturális, szórakoztató programok és gömbölyded falatok várják az érdeklődőket.
Egy Barkasban boroztam
Egy Barkasban boroztam
A finom falatok után egy kis frissitővel folytatjuk gasztro kirándulásunkat az Utcazenén: kedvenc italos Food Truckom idén a Borkas.
3+1 tipp, ha valami édesre vágysz az Utcazenén
3+1 tipp, ha valami édesre vágysz az Utcazenén
Ha fesztivál, akkor burger és húsos ételek minden mennyiségben, igaz? Az Utcazene food truck különítményén valóban dőzsölhetünk a klasszikus és kicsit különlegesebb street foodokban, de ha elcsábulnánk valami édesre, akkor is bőven találunk izgalmas ízeket. Íme, a mi kedvenceink a kínálatból.
2019. október 15. // Teréz névnap