Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

3+1 hely, ahol elszakadhatunk a hétköznapoktól

2019. június 18. 4:04 // Forrás: welovebalaton.hu
Nyáron gyakran érezzük úgy, hogy kiszakadnánk a hétköznapok monotonitásából, elhagynánk a város zaját és kilépnénk a stresszes napok megállíthatatlan váltakozásából, ám az egy hetes pihenés, külföldi út, wellness pihenő nem mindig lehet opció. 3+1 célpontot ajánlunk közel a városhoz, de elég távol az ideges hétfőktől, ahol pár órára elmélyülhetünk a természet nyugalmában.

1. Koloska-völgy és vadaspark

Kitűnő választás lehet a Koloska-völgyben megbújó vadaspark: a több mint két hektáros park az erdő mélyén található, pár perces sétára a Koloska Csárdától. A vadaspark szarvasoknak, muflonoknak, őzeknek, különböző madaraknak ad otthont. Az erdő nyugalma és a gazdag állatvilág nyújtotta élmény mellett, a közeli tornapálya vagy az Aranyember tanösvény aktívabb kikapcsolódásra is lehetőséget ad.

forrás: termalfurdo.huforrás: termalfurdo.hu

2. Balatonkarattya Magaspart

Az Akarattyai Magaspart vagy Kisfaludy sétány, illetve Tengerlátópart néven is ismert kedvelt célpont, a Balaton keleti medencéjének egyik legszebb kilátóhelye. A 71-es főút közvetlen közelében, lenyűgöző kilátás fogadhat minket a Magasparton: az 50-60 méter magasan fekvő sétányról látható a kenesei part, a Fűzfői-öböl, Almádi, Káptalanfüred, az aligai és a világosi magaspart és a siófoki szállodák is. A partszakaszon elhelyezett padokon megpihenve garantált a "relax".

forrás: welovebalaton.huforrás: welovebalaton.hu

3. A tihanyi Őrtorony-kilátó

Az Apáti-hegy apró erdőségében megbúvó Őrtorony-kilátó a régi római hadiút mentén épült. A 3 emeletes, 16,5 méter magas kilátóról látható a Balaton víztükre az apátság, a Külső- és a Belső-tó is. A lenyűgöző panorámán kívül, a kilátó környékét bejárva is lélegzetelállító helyekre bukkanhatunk.

forrás: vitorlazzitthon.huforrás: vitorlazzitthon.hu

+1. Folly Arborétum és Borászat

A többszáz éves fák alatt sétálgatva, boros pohárral a kezünkben bámulhatjuk a csillogó vizet Badacsonyörsön. A Folly Arborétum és Borászat békét, nyugalmat és madárcsicsergést ígér, illetve idegenvezetést az élő fenyőktől egészen a fahordókig.

forrás: utadon.huforrás: utadon.hu

Sulyok Georgina
további cikkek
Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51 Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? Dóri Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő? A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.   2024. március 10. 21:16 Az ikerség lélektana egy ikertől Eszter Az ikerség lélektana egy ikertől Soha nem tudtam, milyen lehet nem ikernek lenni, kezdetben még távolról sem ismerhettem ezt az érzést, hiszen az idősebb testvéreim is ikrek. Két ikerpár, boldog gyerekkor. 2024. március 3. 20:56 Óvatosan a pszichologizálással! Meli Óvatosan a pszichologizálással! Az internet tele van pszichológiai tartalmakkal, és ez legalább annyira rossz, mint amennyire jó. 2024. február 26. 0:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.