2020. február 24. // Mátyás névnap

3+1 hely, ahol elszakadhatunk a hétköznapoktól

2019. június 18. 4:04
welovebalaton.hu
Nyáron gyakran érezzük úgy, hogy kiszakadnánk a hétköznapok monotonitásából, elhagynánk a város zaját és kilépnénk a stresszes napok megállíthatatlan váltakozásából, ám az egy hetes pihenés, külföldi út, wellness pihenő nem mindig lehet opció. 3+1 célpontot ajánlunk közel a városhoz, de elég távol az ideges hétfőktől, ahol pár órára elmélyülhetünk a természet nyugalmában.

1. Koloska-völgy és vadaspark

Kitűnő választás lehet a Koloska-völgyben megbújó vadaspark: a több mint két hektáros park az erdő mélyén található, pár perces sétára a Koloska Csárdától. A vadaspark szarvasoknak, muflonoknak, őzeknek, különböző madaraknak ad otthont. Az erdő nyugalma és a gazdag állatvilág nyújtotta élmény mellett, a közeli tornapálya vagy az Aranyember tanösvény aktívabb kikapcsolódásra is lehetőséget ad.

forrás: termalfurdo.huforrás: termalfurdo.hu

2. Balatonkarattya Magaspart

Az Akarattyai Magaspart vagy Kisfaludy sétány, illetve Tengerlátópart néven is ismert kedvelt célpont, a Balaton keleti medencéjének egyik legszebb kilátóhelye. A 71-es főút közvetlen közelében, lenyűgöző kilátás fogadhat minket a Magasparton: az 50-60 méter magasan fekvő sétányról látható a kenesei part, a Fűzfői-öböl, Almádi, Káptalanfüred, az aligai és a világosi magaspart és a siófoki szállodák is. A partszakaszon elhelyezett padokon megpihenve garantált a "relax".

forrás: welovebalaton.huforrás: welovebalaton.hu

3. A tihanyi Őrtorony-kilátó

Az Apáti-hegy apró erdőségében megbúvó Őrtorony-kilátó a régi római hadiút mentén épült. A 3 emeletes, 16,5 méter magas kilátóról látható a Balaton víztükre az apátság, a Külső- és a Belső-tó is. A lenyűgöző panorámán kívül, a kilátó környékét bejárva is lélegzetelállító helyekre bukkanhatunk.

forrás: vitorlazzitthon.huforrás: vitorlazzitthon.hu

+1. Folly Arborétum és Borászat

A többszáz éves fák alatt sétálgatva, boros pohárral a kezünkben bámulhatjuk a csillogó vizet Badacsonyörsön. A Folly Arborétum és Borászat békét, nyugalmat és madárcsicsergést ígér, illetve idegenvezetést az élő fenyőktől egészen a fahordókig.

forrás: utadon.huforrás: utadon.hu

Sulyok Georgina
2020. február 24. // Mátyás névnap