2019. november 17. // Hortenzia, Gergő névnap

Hivatalosan is elkezdődött a nyári szünet

2019. június 19. 4:00
A napokban az utolsó tanévzárók is lezajlanak a városban, és tényleg elkezdődik a nyári szünet.

Kedd délután a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája is megrendezte tanévzáró ünnepélyét az intézmény udvarán.

Eveli Péter igazgató elmondta: az iskola eredményes tanévet zárhat, a tavaly megnövelt beiskolázási létszámot idén is sikerült elérni. Az intézmény diákjai számos tanulmányi és sportversenyen kiváló eredményeket értek el, ami méginkább bizonyítja: a Táncsics felívelő pályán van.

Közben az épület is fejlődik: vizesblokkok újultak meg, beülőket alakítottak ki, valamennyi épületet érintően cseréltek nyílászárókat, hűtőket szereztek be a kollégiumi szobákba.

A tanulmányi eredmények is pozitív képet mutatnak. Az iskola tanulóinak 80 százalékka megtartotta vagy javította félévi jegyeit, mindössze 7% szerzett elégtelen bizonyítványt. A felnőttképzésben is kiemelkedő eredményt értek el: bádogos szakon tavaly 22 bizonyítványt adtak ki az országban, ebből 19-et a Táncsicsban végzetteknek.

Az ünnepségen nem csak diákokat jutalmaztak. Borka Sándor Ranolder- és Gizella-díjas művész rajztanár miniszteri kitüntetést vehetett át, Saskőiné Pinke Éva pedig Pro Meritis díjat kapott a polgármestertől.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Edzés alatt nyaralni, vagy nyaralás alatt edzeni?
Edzés alatt nyaralni, vagy nyaralás alatt edzeni?
A nyaraló szezon egyik gyakori kérdése, hogy vajon kell-e a pihenésünk alatt edzeni, ha egyébként az egész évet átmozogtuk, és ez már életforma nálunk.
Dobd fel a nyár maradékát ezzel a hat különleges programmal!
Dobd fel a nyár maradékát ezzel a hat különleges programmal!
Augusztus a nyaralások hónapja, amikor mindenki valahol távol próbálja elfelejteni, hogy mindjárt itt az ősz. Annak viszont, aki a szinte kiürült városban maradt, az uborkaszezon kevésbé tűnhet izgalmasnak, pedig élménydús programból így is bőven akad a közelben. Néhány nem mindennapi lehetőséget szedtünk össze a nyár utolsó heteinek kiélvezésére.
Most érdemes igazán Horvátországban nyaralni!
Most érdemes igazán Horvátországban nyaralni!
Ugyan a bevásárlóközpontokban már az iskolakezdésre készülnek, de Horvátországban még mindig tombol a nyár. Sok helyre kevesebb turista érkezett a vártnál, így sok apartman üresen áll, s lassan kezdődik az utószezon. Ha idén még nem nyaraltunk, most érdemes Horvátországban körbe nézni!
Ha a Balaton túl zsúfolt lenne: 5 alternatív strand tipp
Ha a Balaton túl zsúfolt lenne: 5 alternatív strand tipp
Imádjuk a Balatont, de ezzel nem vagyunk egyedül, így aztán el kell ismerni, az egy négyzetméterre jutó fürdőzők száma időnként átcsap a nem túl kellemesbe. Szerencsére Magyarország a vizek országa, így aztán korrekt távolságon belül elég sok homokos strandot találhatunk, amelyek kevésbé zsúfoltak, ám hasonlóan szép élményt nyújtanak, mint a magyar tenger.
Népszerű Veszprém megyében a Nyári diákmunka program
Népszerű Veszprém megyében a Nyári diákmunka program
A munkaadók és a fiatalok körében is népszerű a Nyári diákmunka program: idén az első hónapban, júliusban a tavalyinál is többen – csaknem 1200 diák és 270 munkáltató - éltek a lehetőséggel Veszprém megyében.
2019. november 17. // Hortenzia, Gergő névnap