2019. július 23., kedd
Lenke névnap

Hivatalosan is elkezdődött a nyári szünet

A napokban az utolsó tanévzárók is lezajlanak a városban, és tényleg elkezdődik a nyári szünet.

Kedd délután a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája is megrendezte tanévzáró ünnepélyét az intézmény udvarán.

Eveli Péter igazgató elmondta: az iskola eredményes tanévet zárhat, a tavaly megnövelt beiskolázási létszámot idén is sikerült elérni. Az intézmény diákjai számos tanulmányi és sportversenyen kiváló eredményeket értek el, ami méginkább bizonyítja: a Táncsics felívelő pályán van.

Közben az épület is fejlődik: vizesblokkok újultak meg, beülőket alakítottak ki, valamennyi épületet érintően cseréltek nyílászárókat, hűtőket szereztek be a kollégiumi szobákba.

A tanulmányi eredmények is pozitív képet mutatnak. Az iskola tanulóinak 80 százalékka megtartotta vagy javította félévi jegyeit, mindössze 7% szerzett elégtelen bizonyítványt. A felnőttképzésben is kiemelkedő eredményt értek el: bádogos szakon tavaly 22 bizonyítványt adtak ki az országban, ebből 19-et a Táncsicsban végzetteknek.

Az ünnepségen nem csak diákokat jutalmaztak. Borka Sándor Ranolder- és Gizella-díjas művész rajztanár miniszteri kitüntetést vehetett át, Saskőiné Pinke Éva pedig Pro Meritis díjat kapott a polgármestertől.