Köze harminc csapat ragadott fakanalat szombaton a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren, hogy összemérjék gasztronómiai tudásukat a hagyományos magyar gasztronómia területén. A feladat nem volt bonyolult: készítsék el a legjobb sertéspörköltet. Ehhez a szervezők a húst biztosították, minden további a csapatokra volt bízva, beleértve a fűszerezést, valamint azokat a titkos hozzávalókat, amelyeket féltve őrzött minden csapat.
A csapatok sátrai mellett garantált volt a vidám hangulat, ám azok sem csalódhattak, akik látogatóként érkeztek a Séd mellé. A színpadon több gyermek és zenés produkció mellett Szőke András színész, rendező, a rendezvény egyik házigazdája is fellépett hamisíthatatlan stand-up előadásával. Neki egyébként nem csak a színpadon és a zsűriben volt szerepe, a főzésbe is bekapcsolódott, ám a csapatoktól eltérően egy igazi magyaros vaddisznópörkölttel rukkolt elő.
Az eseményt a rövid zápor sem tudta megzavarni, amelynek a végén értékelték a csapatok főztjeit. A zsűri döntése értelmében a legjobb pörkölt készítője a Telített zsírsavak csapata lett, második helyen a La' Borosok végeztek, míg a dobogó alsó fokára a Boszorkány Konyha csapata álhatott fel. A zsűri emellett egy Gasztro Design díjat is kihirdetett, melyet a Safety First szakácsai vehette át. A díjakat Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át.
A rendezvényen a pocak megtöltsén túl jó célt is szolgált: a kóstolójegyekből és adományokból összesen 420 ezer forintot sikerült összegyűjten, mellyel a szervező Skicc Kft. és Kolostorok és Kertek Kft. az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomását támogatta.