Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mindenkinek van egy titkos hozzávalója

2019. június 22. 5:00
Sikeres volt a második alkalommal megrendezett Magyar Étkek Főzőversenye a Veszprémvölgyben szombaton. A csapatok bebizonyították, hogy sertésből is milyen sokféle ízvilágot lehet kihozni egy pörkölt formájában.

Köze harminc csapat ragadott fakanalat szombaton a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren, hogy összemérjék gasztronómiai tudásukat a hagyományos magyar gasztronómia területén. A feladat nem volt bonyolult: készítsék el a legjobb sertéspörköltet. Ehhez a szervezők a húst biztosították, minden további a csapatokra volt bízva, beleértve a fűszerezést, valamint azokat a titkos hozzávalókat, amelyeket féltve őrzött minden csapat.

A csapatok sátrai mellett garantált volt a vidám hangulat, ám azok sem csalódhattak, akik látogatóként érkeztek a Séd mellé. A színpadon több gyermek és zenés produkció mellett Szőke András színész, rendező, a rendezvény egyik házigazdája is fellépett hamisíthatatlan stand-up előadásával. Neki egyébként nem csak a színpadon és a zsűriben volt szerepe, a főzésbe is bekapcsolódott, ám a csapatoktól eltérően egy igazi magyaros vaddisznópörkölttel rukkolt elő.

Az eseményt a rövid zápor sem tudta megzavarni, amelynek a végén értékelték a csapatok főztjeit. A zsűri döntése értelmében a legjobb pörkölt készítője a Telített zsírsavak csapata lett, második helyen a La' Borosok végeztek, míg a dobogó alsó fokára a Boszorkány Konyha csapata álhatott fel. A zsűri emellett egy Gasztro Design díjat is kihirdetett, melyet a Safety First szakácsai vehette át. A díjakat Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át.

A rendezvényen a pocak megtöltsén túl jó célt is szolgált: a kóstolójegyekből és adományokból összesen 420 ezer forintot sikerült összegyűjten, mellyel a szervező Skicc Kft. és Kolostorok és Kertek Kft. az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomását támogatta.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57 Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Finomak, ötletesek, nem mindennapiak, gyorsan elkészíthetőek, és a rájuk szánt időt és energiát tekintve garantáltan érzi a megajándékozott, hogy szeretettel gondolunk rá és fontos nekünk. Mindjárt itt a karácsony, ám ha még nem sikerült volna megtalálni a tökéletes ajándékot, ezekkel az egyszerű, ám nagyszerű gasztroajándékokkal az utolsó pillanatban is garantáltan meglepetést tudunk okozni. 2023. december 22. 21:53 A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában  A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből. 2023. december 31. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.