Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mindenkinek van egy titkos hozzávalója

2019. június 22. 5:00
Sikeres volt a második alkalommal megrendezett Magyar Étkek Főzőversenye a Veszprémvölgyben szombaton. A csapatok bebizonyították, hogy sertésből is milyen sokféle ízvilágot lehet kihozni egy pörkölt formájában.

Köze harminc csapat ragadott fakanalat szombaton a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren, hogy összemérjék gasztronómiai tudásukat a hagyományos magyar gasztronómia területén. A feladat nem volt bonyolult: készítsék el a legjobb sertéspörköltet. Ehhez a szervezők a húst biztosították, minden további a csapatokra volt bízva, beleértve a fűszerezést, valamint azokat a titkos hozzávalókat, amelyeket féltve őrzött minden csapat.

A csapatok sátrai mellett garantált volt a vidám hangulat, ám azok sem csalódhattak, akik látogatóként érkeztek a Séd mellé. A színpadon több gyermek és zenés produkció mellett Szőke András színész, rendező, a rendezvény egyik házigazdája is fellépett hamisíthatatlan stand-up előadásával. Neki egyébként nem csak a színpadon és a zsűriben volt szerepe, a főzésbe is bekapcsolódott, ám a csapatoktól eltérően egy igazi magyaros vaddisznópörkölttel rukkolt elő.

Az eseményt a rövid zápor sem tudta megzavarni, amelynek a végén értékelték a csapatok főztjeit. A zsűri döntése értelmében a legjobb pörkölt készítője a Telített zsírsavak csapata lett, második helyen a La' Borosok végeztek, míg a dobogó alsó fokára a Boszorkány Konyha csapata álhatott fel. A zsűri emellett egy Gasztro Design díjat is kihirdetett, melyet a Safety First szakácsai vehette át. A díjakat Ovádi Péter országgyűlési képviselő adta át.

A rendezvényen a pocak megtöltsén túl jó célt is szolgált: a kóstolójegyekből és adományokból összesen 420 ezer forintot sikerült összegyűjten, mellyel a szervező Skicc Kft. és Kolostorok és Kertek Kft. az Országos Mentőszolgálat Veszprémi Mentőállomását támogatta.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Adventi süti workshop Kalas Györgyivel a KUNSZT!-ban Adventi süti workshop Kalas Györgyivel a KUNSZT!-ban Advent első vasárnapján a veszprémi KUNSZT! kávézó egy igazán különleges programmal várja a gyerekeket és szüleiket: Kalas Györgyi gasztroújságíró és gyerekkönyvek szerzője tart adventi süti workshopot.  2024. november 29. 13:36 Gyermek video kolonoszkóppal gazdagodott a Csolnoky Ferenc Kórház egészség Gyermek video kolonoszkóppal gazdagodott a Csolnoky Ferenc Kórház Hétfő délután került sor az ünnepélyes átadásra; azt eszközt a kórház gyermekosztályának alapítványa, az Emberkék Alapítvány adományozta az intézménynek, mely sikeresen pályázott a Pro Filii Alapítványhoz forrásért. 2024. október 8. 13:28 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. 2024. szeptember 29. 9:00 Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel Háromnapos gasztroünnep a Balaton és Olaszország ízeivel A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal szeptember 6-7-8. között rendezik Veszprémben. 2024. június 26. 16:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.