Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Napirend előtt: új sporteszközök a Barátság parkban, V-Busz jegyeleadások és veszprémi díjazottak

2019. június 27. 10:05
Ez a három téma is előkerült napirend előtt a júniusi közgyűlésen csütörtök reggel a városházán.

Az önkormányzat nyáriszünet előtti utolsó közgyűlését csütörtök délelőtt tartották meg a városházán, ahol összesen négy napirend előtti kérdés, interpelláció és felszólalás hangzott el.

Elsőként Hartmann Ferenc (MSZP-DK-P) frakcióvezető interpellált a Barátság parkba frissen kihelyezett sporteszközökkel kapcsolatban. Szerinte a korábban ígérttel ellentétben zöldterületet épített be a városvezetés. Nehezményezte azt is, miért nem a közelben lévő, használaton kívüli kézilabdapályán tették ugyanezt, és miért nem kérdezték meg a közelben lakókat erről.

Porga Gyula polgármester válaszában kifejtette, Hartmann június 7-én kelt interpellációja óta elkészült („Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark” program keretében, tehát nem az önkormányzat építkezett- a szerk.) a fitnesz park, az eltelt három hét pedig bebizonyította, minden napszakban használják az eszközöket, mely az eddigi legprofesszionálisabb.

- Szükség van az effajta beruházásokra, mely sokaknak tetszik- mondta. A Barátság park közfunkcióval való ellátása és minőségi közparkká alakítása napirenden van. A fitnesz eszközöket pedig azért nem a közeli használaton kívüli kézilabdapályára építették, mert annak bérlőjével jelenleg perben áll az önkormányzat.

Gerstmár Ferenc (LMP) az autista személyek nappali ellátásáról és a gyermekek átmeneti otthonáról kérdezett: az önkormányzat által biztosítandó szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások közül a ciklus elején a fogyatékos autista személyek nappali ellátása, valamint a gyermekek átmeneti otthona nem volt megoldott Veszprémben. Az elmúlt csaknem öt évben változott-e a helyzet?

-Veszprémben jelenleg nincs forrás rá, és nem is szorulnak annyian ellátásra, mely a jogszabályok szerint indokolná, hogy külön városi intézményeket hozzanak létre. Szerencsés azonban, hogy a városban működnek olyan civil szervezetek, melyek magukra vállalják ezeket a feladatokat-válaszolta Porga Gyula.

Katanics Sándor (MSZP-DK-P) a fél évvel ezelőtt megalapított V-Busz jegyeladásai felől érdeklődött: „nőtt-e az érdeklődés a tömegközlekedés iránt és elmondható-e, hogy Veszprémben a személygépjárművekből többen ültek át buszra az elmúlt időszakban?”

A polgármester kiemelte, Veszprémet is érinti az a fajta tendencia, miszerint egyre többen használnak autót. Az elmúlt 4 évben 4 ezerrel nőtt a veszprémi autók száma, évente nagyjából plusz ezer autó jelent meg a városban. Emiatt stratégialiag fontos, hogy alternatívákat kínáljanak a napi közlekedésre, egyik ilyen a kerékpárutak építése és a közösségi közlekedés fejlesztése.

A V-Busz munkatársaitól kapott adatok szerint tavalyhoz képest 5 hónap alatt az egyszeri menetjegyek árusításában csökkenés tapasztalható, a bérletárusítások viszont nőttek. Összességében az állapítható meg, hogy 3,7%-kal emelkedett a közösségi közlekedésben résztvevők száma január óta. Beszédes adat, hogy a korábbi szolgáltatóval évről évre csökkenés volt tapasztalható, most viszont nem hogy megállítani tudták a csökkenést, hanem megfordítani azt-válaszolta Porga Gyula. Katanics szerint az adatok biztatók.

Czaun János (Fidesz-KDNP) „városrészi díjazottak a Kádártai és a Gyulafirátóti Falunapokon” címmel szólalt fel.

Kádártán a kilencedik alkalommal átadott Dévai Bíró Mátyás Díjat Pap Tamás vehette át június 8-án. Erről itt írtunk:

Átadták a Dévai Bíró Mátyás díjat - vehir.hu

Idén Pap Tamás kapta az elismerést, amelyet az kaphat meg, aki sokat tett Kádárta városrészért.

Czaun megemlítette a Hadnagy László díj 13 éves történetében Dékmárné Forgács Zsuzsát, aki az első, aki nem gyulafirátóti lakosként vehette át Gyulafirátót díját.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. ma 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.