2020. július 4. // Ulrik névnap

A VeszprémFest nagyszínpadán is megkezdődnek a programok

2019. július 10. 4:01
veszpremfest.hu, vportre.hu
Miközben a Rozé Rizling Jazz Napokon a magyar zenei élet kiválóságai szórakoztatják a közönséget, a Historia kertbe elkezdenek megérkezni a világsztárok.

Historia kert

A VeszprémFest nagyszínpados fellépőinek sorát idén Caro Emerald nyitja. A holland származású énekesnő előadói stílusában egy popsztár egyénisége ötvöződik a hollywoodi aranykor filmsztárjainak megjelenésével, egyedi hangja és izgalmas zenei világa napjaink egyik legizgalmasabb énekesnőjévé teszi.

Első lemeze Deleted Scenes From The Cutting Room Floor címen jelent meg 2010-ben. Az albumot a 40-es és 50-es évek zenéi és filmjei ihlették, tökéletes elegye a ballroom jazz, a tangó, valamint a groovin' jazz hangzásnak, némi mambó behatással. A lemez kirobbanó siker volt. Kiadása után első helyen nyitott a holland eladási listán és 6 héten belül platina státuszt ért el. Pozícióját 30 héten keresztül őrizte, megdöntve ezzel Michael Jackson Thriller-rekordját Hollandiában. Az anyagból világszerte közel másfél millió példány kelt el.

Emerald második lemeze 2013 májusában jelent meg The Shocking Miss Emerald címmel, amely messze túlszárnyalta elődje nemzetközi sikerét: az angol slágerlistán rögtön az első helyen kezdett és több mint 2,5 millió példányban kelt el világszerte. Az album olyan díjakat hozott az énekesnőnek, mint az Echo, a Goldene Kamera, az Edison Award, az EBBA és az MTV Music Award. A most 36 éves művésznő karrierje csúcsán, különleges programmal érkezik a VeszprémFestre: műsorával visszanyúl első lemeze világához.

Óváros tér

Mindeközben a Rozé Rizling Jazz napokon sem áll meg az élet. 18 órától Búzás Csaba bandája zenél, akik a magyar népzenét és a latin országok muzsikáját ötvözik. Így lehetséges az, hogy egy kalotaszegi keserves a bossa nova világába jut vagy az, hogy egy dudanóta swingbe hajlik.

Nyolctól Bagóczky Lívia és Oláh Krisztián kvintettje lép színpadra.

Az Óváros tér húzóneve ezen a napon kétségkívül Tóth Vera lesz, aki Bérces Viktorral (billentyű), Duka Lászlóval (hegedű) és Molnár Tiborral (beatbox) társulva zenél tíztől. Vera ezúttal 4 szólólemeze és kedvenc előadói dalaiból állítja össze repertoárját.

vehir.hu
2020. július 4. // Ulrik névnap