Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Verdi, vidi, vici

2019. július 11. 4:01 // Forrás: veszpremfest.hu, vportre.hu
A kertben opera, a téren ritkán hallott dalok és hangszerek.

História kert

Az opera ismét szerves része a VeszprémFest-nek: a fesztivál második napján nyolctól az operairodalom egyik legnépszerűbb darabját, Giuseppe Verdi Rigolettoját láthatja a közönség. A máig erős mondanivalójú, tragikus operát a műfaj legkiválóbb nemzetközi sztárjai adják elő: a mantovai herceg az amerikai René Barbera, Rigoletto az olasz Paolo Gavanelli, Gilda a cseh Zuzana Marková tolmácsolásában hangzik fel, karmester: Medveczky Ádám, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész, közreműködik a Magyar Állami Operaház Ének- és Zenekara. A népszerű opera dallamai nem először hangzanak fel a Veszprémben. A darab 14 évvel ezelőtt, 2005-ben is műsorra került, óriási sikert aratva a fesztivál nézői körében.

Óváros tér

Mindeközben az Óváros téren 18 órától a Quiet Chords duo nyitja az estet. A Quiet Chords duo Lipták Jeanne énekes és Szakáll Norbert Iván gitáros közös formációja. A két zenész néhány éve talált egymásra, ám hasonló látásmódjuk, zenei érdeklődésük és elképzeléseik miatt gyorsan kiforrott produkcióvá vált kettőjük együttműködése.

Őket a Ti+Mi követi nyolctól. Elsősorban ismert külföldi előadók elfeledett vagy itthon ritkábban játszott dalait igyekeznek igényesen, a mai kornak megfelelően feldolgozni. A jazztól a funkyn, a blues-on át a könnyedebb rock-ig bármilyen igényes zenét szívesen játszanak.

A napot Tim Lothar and the Mojo zárja tíztől. A saját számok mellet ritkábban hallott blues, country darabokat is átdolgoznak saját stílusuknak megfelelően. Koncertjeiken számtalan, ritkán alkalmazott hangszert is használnak, mint például: didley-bow, cigarbox, ukulele, harmonetta, basszus és akkordharmonikák, stompbox.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.