Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Olasz vendégek a bornapokon, természetesen Vespa-val

2019. július 6. 12:00
Folytatjuk a bormustránkat a Rozé, Rizling és Jazz Napokon. Rögtön a második napon az idei évben újdonságnak számító külföldi borok közül válogatunk. Mit kell tudni a Prosecco-ról? Zsandár Tamás borszakértő fellebbenti a fátylat!

Létezik egy vidék Olaszországban, a Friuli-Venezia-Giulia és Veneto tartományok térsége. Ez az észak-kelet olasz terület az otthona az eredeti Prosecco boroknak. A Rozé, Rizling és Jazz Napokon a Ca' Di Rajo borászat három termékét lehet közelebbről is megismerni, pontosabban megízlelni.

Na de mi is pontosan a Prosecco? Egy olasz habzóbor, viszont ezzel a névvel csak ebből a régióból származó borokat lehet illetni. Most Veszprémbe két ilyen borkülönlegesség is érkezett, illetve ugyaninnen egy spumante, ami lényegében egy még pezsgősebb, buborékosabb nedű. Valódi ünnephez illő ital. És hogy mennyire nem tévedünk nagyot, amikor ünnephez hasonlítjuk, a Rozé, Rizling és Jazz Napokra érkező spumante az 50-es Vespa motor tiszteletére készült ital. Most pedig Veszprémbe is elhozott egy kis olasz életérzést.

Vasárnap sem fog elmúlni borajánló nélkül, akkor egy magyar kiválóságot mutatunk be.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57 Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Finomak, ötletesek, nem mindennapiak, gyorsan elkészíthetőek, és a rájuk szánt időt és energiát tekintve garantáltan érzi a megajándékozott, hogy szeretettel gondolunk rá és fontos nekünk. Mindjárt itt a karácsony, ám ha még nem sikerült volna megtalálni a tökéletes ajándékot, ezekkel az egyszerű, ám nagyszerű gasztroajándékokkal az utolsó pillanatban is garantáltan meglepetést tudunk okozni. 2023. december 22. 21:53 A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában  A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből. 2023. december 31. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.